Facebook

Šíří se to jako nějaká choroba. A ještě k tomu s úplně kokotským jménem. Kománková už asi chuděra chytá Dědkovy manýry, když je schopná takové zhovadilosti věnovat v Reflexu celé tři stránky. A copak že to tu vlastně tentokrát máme?

Pokud vám to ještě uniklo, tak Facebook je taková internetová komunitní síť. Jsou na ní skoro všichni a je to prý hrozně užitečné a kůl a šik a in. Všichni se tam děsně kamarádí a prý je to super, když třeba máte někoho na druhé straně světa nebo když jste někoho dlouho neviděli. Tolik teorie. V praxi to vypadá asi tak, že vás budou imrvére otravovat lidi, kteří se knjazvíproč považují za vaše přátele. Dále vám tato geniální aplikace nabízí řadu vychytaných her, kupříkladu soutěž v kopání lidí do prdele. Vskutku plodně strávený čas. A v neposlední řadě si tam taky můžete nahrávat fotky. To se fakt hodí, když vám pak na ně můžou vidět i všichni ti vaši zvědaví kamarádíčci, které byste nejradši taky nakopali do prdele.

Když mám nějakou kontemplativně filosofickou náladu, občas přemýšlím o tom, jestli větší část uživatelů tohoto zázraku tvoří šmíráci permanentně šounící cizí profily, nebo exhibicionisté, kteří si naopak svůj profil neustále vylepšují rádoby vtipnými hláškami o své momentální náladě a fotkami vesměs mizerné kvality i výpovědní hodnoty. Jedno ale vím jistě. Jestli mě v hospodě něco dokáže vytočit ještě víc než salonní intelektuál, tak je to salonní intelektuál, jenž fotí mobilem své vysmáté kamarády s pivem v jedné ruce a s holkou ve druhé. A úplně nejvíc mě nasere salonní intelektuál, který při vykonávání výše zmíněných činností ještě vyřvává, že to hned zítra nahraje na Facebook. Sodoma Gomora. Nebo spíš Bitola Maribor Rijeka Nikšić Zenica Bor, řekl by knjaz Miloš.

Nedosti na tom. Když se svým kamarádům snažíte výše zmíněné důvody vysvětlit, ještě vám řeknou, že musíte jít s dobou a že nejste otevření změnám. Tak já vám něco povím, vy chytráci. Nejvíc otevřená bude brzo vaše prdel, na kterou si knjaz už brousí sukovici.

P. S.: Jo, jsme tam taky. A dokonce máme i svou skupinu Vágus.cz. Dobře nám tak.

8 Replies to “Facebook”

  1. No eště že ste aspoň přiznali, že tam tunu toho času taky trávíte… (i když pod pseudonymama;)

  2. Paradni hlasky, ale clanek trapne na vlne rozjimanim na dalsi socialni siti. Kdo je chytrej udela si to podle sveho, kdo je debil, tak si maximalne muze stezovat. Ano jsem tam taky, nicmene ocuchavat prdel od neznamych fenek si nenechavam a hlavne tam nedavam sve akce, ktere jsou bez posranych fotaku a mobilu. Neni to problem facebooku a ostatnich, je to problem demence a neznalosti. A popravde? Kazdemu co jeho jest, kde se foti nekalim a kdy zme nekdo foti a pak me oznaci v nejakym to svym albu, maximalne mu napisu at to stahne, kdyz ne tak mu to rucne a strucne vysvetlim, kdo je tady v pravu a naklada s moji fotkou nejen bez souhlasu, ale i pres muj odpor. Konec. START_HROB.

  3. PS: sorry za preklepy, je to comment, ne slohovka.. A web se jmenuje vagus, ne jak se budeme ucit cestinu, kterou pouzivam jednou za tejden, kdyz prochazim cesky stranky.
    Takze koho to obtezuje, necht preskoci me prispevky, auto korekci si delat nebudu a cist po sobe taky ne, pac bych to opravil a nemelo by to ten spravnej zargon. Peace 🙂

  4. Nějakej mindrák. Ono tam moc na profil jinejm koukat nejde, protože musí být v přátelích. A o tom, kdo to bude rozhoduješ jen ty. A pokud považuješ za svý přátele lidi, kteří sou trapní a mají rádoby vtipný statusy, tak si najdi nějaký pořádný a nesvaluj svoje problémy na facebook. Můj subjektivní názor.

  5. Pro zájemce o tuto problematiku doporučuji zajímavou studii s působivým názvem “Narcissism and Social Networking Web Sites”, uveřejněnou v časopise Personality and Social Psychology Bulletin.

  6. A já už myslel, že jsem jedinej exemplář na týhle zemi, kterej není z fejsbúku vys*anej, jako každej, kdo o něm jenom slyšel… Nebudu říkat, že jsem se neregnul. Abych pochopil ideu týhle sítě, musel jsem. Ale nějak jsem neshledal důvody k tomu, abych se tam logoval každej den a měnil si statusy a přidával nový fotky ze včerejší párty v clubu a komentoval fotky ostatních “upa” “supa” “lol” a jim podobnejma vyrazama. Povedenej tag.

Comments are closed.