Dovolenkový videostop, část 1.

Máme tu motoristickou sezónu v plném proudu, počasí zve na výlety. Mnoho z nás miluje vyjížďky podnikané vlastním motorovým vozidlem, kde nás neotravuje průvodčí, vozovku vnímáme spolu s vozidlem a kontakt s prostředím není omezen kouřovými skly klimatizovaných autokarů.

Pokud motorové vozidlo nevlastníme, není nic snazšího, než z uspořených finančních prostředků si motorové vozidlo zakoupit. Váháme li s typem a druhem vozidla, pak v dnešním vydání videostopu nám pan Čáslavský připravil několik reklamních spotů pro různé typy motorových výletních vozidel.

Nejdostupnějším motorovým vozidlem, na které mnohdy nemusíte vlastnit ani oprávnění k řízení motorového vozidla, je moped. Tam kam nemohou kola limuzín, tam já se protlačím s mopedem svým.

Snem každého vesnického chlapce bylo po slabších motorizacích vlastnit něco silnějšího, sportovnějšího. Vrcholem bylo mít doma nadupanou MZtu o obsahu 250 ccm. Nižší kubatury MZ jsou také přijatelné, ale nic tak netáhne jako MZ 250 ccm.

Ono ale jezdit na výlety pouze na jednostopém stroji s větrem čechrajícím vlasy nemusí být úplně pohodlné. V případě delších cest ve vícečlenných kolektivech je pohodlí osobního automobilu neocenitelné. O tom si však povíme až příště…