Dejvická osvěžovna a úlevna

Dejvice i Bubeneč jsou kraj vágusům zaslíbený. Mají tu dvě skvělé nádražky, Ural, Kraba a nejdrsnější veřejné záchodky. Budova trafiky u zastávky na Kulaťáku slouží jako přístřeší nejrůznějším živlům, které si zde s chutí vykouří svou machorku a vypijí svůj krabicák, než se vydají na další potulky velkoměstem. To je však jen malá demoverze toho, co se skrývá v suterénu.

Podzemní osvěžovna sloužila původně pouze jako záchodky, dnes se tu nachází i nálevna, která dělá opravdovou čest slovu nonstop. Poprvé jsme sem zavítali před rokem a půl. Možná za to mohlo množství zkonzumovaného nasvaje, ale prostě jsme s Haimim nějak nedokázali pochopit, proč odtud děvčata utíkají a nenechají nás ani vypít pivo. Pochopil jsem to až při pozdější návštěvě. Bylo lehce před polednem a z baru se již (nebo ještě?) ozýval čilý ruch, cinkot sklenic a skřeky značně podroušených štamgastů. Já však tentokrát ještě před vchodem uhnul doleva, neboť jsem potřeboval tekutiny spíš vyloučit než doplnit. Záchody jsou zadarmo a po pravdě řečeno, není se ani čemu divit. Po dvouminutovém očistci jsem se ještě rád vrátil na denní světlo a zařekl se, že bez nějaké dobroty za pyskem se sem jen tak nevrátím.

2 Replies to “Dejvická osvěžovna a úlevna”

  1. Pakliže by si zhodnotil i kulinářsko-gastronomickou část tohoto podniku, jistě by se dal zařadit i do kategorie “nádražní restaurace” je to přece taky u kolejí!

Comments are closed.