Bakter Büfé, Keleti pu, Budapešť

V malebném podzemním koutku budapešťského Východního nádraží neboli Keleti pályaudvár, mezi forbesy a hajzly, se nachází skvostné bifé na stojáka. Sice neláká bohatým sortimentem, zato však svým jménem přímo vyzývá všechny dobrodruhy k netradičnímu zážitku, kombinaci mezi stezkou odvahy a testem imunity. Nepijete-li každé ráno Actimel, nezkoušejte se ani přiblížit!

Zkušený cestovtel NP má ovšem mezinárodní očkovací průkaz a žaludek vydlážděný omývatelnými sanitárními kachličkami, proto se do Bakter Büfé chutě vypravil. KZ vše pozorovala z dálky, šklebíc se a dezinfikujíc se antibakterálním mýdlem. Po chvíli se však osmělila a přišla NPho aspoň fotit. Přes objektiv tak mohla pozorovat, jak si bravurně objednává csapolt sör Soproni (půllitr neboli korsó za 250 forintů, třetinka neboli pohár za 150 forintů, dvojka neboli piccoló za 100 forintů).

Vůbec poprvé při společné cestě životem také KZ NPmu něco zakázala: dávat se do řeči s pánem v teplákovce Deutschland, který se ochomýtal kolem büfé, sahal na jeho hosty a až příliš zevrubně prozkoumával popelníky z plechovek od lančmítu. Pak však začala závidět (nikoli muži v teplákovce, nýbrž NPmu) a dala si taky loka. Nebylo však o co stát, název Bakter Büfé zřejmě tento podnik nedostal jen tak nazdařbůh. Teď už jen čekáme, co to udělá s našimi trávicími trakty.

Atmosféra: * * * * * pátá hvězdička je za název
Obsluha: * * * * za to, že se na nás hezky usmála a projevila radost nad naší maďarštinou
Pivo: * * jen proto, že bylo tak levné
Jídlo: nehodnoceno, protože se KZ obávala, že po pozření čehokoliv by tato reportáž už nemohla vzniknout, nebo by byla psána tělními tekutinami a to byste vy ani my nechtěli. Snad!
Hajzlíky: nehodnoceny, protože nám došly drobné

4 Replies to “Bakter Büfé, Keleti pu, Budapešť”

Comments are closed.