Zahradníkův týden

Akce týdne:
HAPPENING PLATFORMY PRO SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Nadpis nezní moc lákavě, ale zábava určitě bude, protože akce má podtitul Papuče patří domů a celé je to o obřích pantoflích.

Ne vážně, sociální krize je očividná a že Česká republika nemá vyřešené sociální bydlení, je ostudné. A vyhlídky jsou ještě krušnější (stát by nás nejradší všechny nastrkal do předražených ubytoven). Pokud vám to není lhostejné, sledujte Platformu a přijďte v pondělí podpořit její snažení.

Koncert týdne:
DEAD WESTERN
Všechno podstatné už jsem snad řekla před dvěma lety… Tehdy jsem ovšem vůbec nečekela, že se z toho večera vyklube nejen jeden z nejlepších koncertů roku, ale jeden z nejnezapomenutelnějších koncertů vůbec. Nejen proto že Dead Western zní naživo ještě mnohem líp než z nahrávek, ale především sám Troy Mighty definuje milost, skromnost a upřímnost bez jakýchkoli navrstvených klišé. Před dvěma lety jsem na Sedmičce stála s pusou dokořán a nevybavuju si moc hudebníků, který by si mě dokázali tak podmanit. Atmosféra, která by se dala krájet a kterou nejsem schopna popsat, vzpírá se totiž většíně běžných koncertních zážitků – tohle se prostě musí zažít!


Pro pochybovače dodávám, že naživo Dead Western zní civilněji, než se může zdát z desek. Žádné teatrálnosti se bát nemusíte.

Výstava týdne:
PRAŽSKÉ ZAHRÁDKÁŘSKÉ OSADY
6. 6. – 6. 10. 2013, Sál architektů
Fandíme všemu, co si člověk tak nějak dokáže udělat sám a nemusí si to kupovat kdoví od koho. Takže fandíme i samozásobitelství, tudíž tahle výstava je pro nás jako dělaná. Snad se tam také poučíme, protože i někteří z nás se pustili do zahrádkaření. Například NP teď ale „díky“ slimákům přišel o jiřinky… Máte někdo tip, jak tomu příště zabránit?


Ještě připomínáme, že i naše oblíbená A2 se v minulém čísle věnovala novým formám zemědělství.

Web týdne:
HOME-MADE.CZ
Pokud je vám filosofie „udělej si sám“ blízká, pak musíte nutně navštívit tyhle stránky. Zjistíte tam totiž, že doma si můžete udělat úplně úplně všechno. Vyjde vás to levněji než v obchodě a hlavně je to mnohem šetrnější k přírodě a vůbec k prostředí okolo vás. Co víc si přát?

Sukovice týdne:
Samozřejmě mám chuť spílat na média i na většinu společnosti, která se nestydí svou nenávist směřovat i na novorozence… Ale už se nechci rozčilovat, takže se pojďme radši podívat na něco konkrétního, s čím snad ještě můžeme něco udělat:


Popisek od Sdružení Tejnka: NOVÉ DOMY PŘÍMO V PARKU!? Opravdu ďábelský záměr se rýsuje v parku Královka. Dosud obecní pozemky (hned pod činžákem Za Strahovem čp. 19) hodlá radnice prodat soukromníkovi, který tam postaví šestipatrový dům. Petice se dají podepsat v resturaci Závěrka, v pobočce Městské knihovny a v cukrárně Bruno na Bělohorské. Neváhejte a neodkládejte to, tentokrát budou naše podpisy opravdu hodně důležité a potřebujeme jich co nejvíc už do 10.6.!