Horažďovice-předměstí

4. července 1307 zemřel u Horažďovic český král Rudolf Habsburský na úplavici. My jsme tam 1. února 2009 seděli na nádraží tak dlouho, až nám ujel vlak.

Vyčerpaní po zdlouhavé cestě až ze vzdálené civilizace, vylezli jsme z vlaku ve stanici Horažďovice-předměstí a začali klopotně kráčet k nádražce. Ha, velezrada! Svatostánek byl zavřený, pánbu výčepák byl nemocný, nebo co. Naštěstí je ale horažďovicko-předměstské nádraží vybaveno lépe, než by člověk čekal.

Hned na peróně je totiž vchod do nádražní občerstvovny, která je zhruba tak půl na půl mezi lahůdkami a bufíkem. Občestvili nás tam lahodným a laciným Strakonickým Dudákem 12kou s charakteristickou kyslíčníkovou příchutí piva z bufetu. K tomu jsme si objednali místní cukrářský klenot, přezdívaný “Horažďovický sacher dort.” Totiž velice vydařeného čokoládového ježka. Chutí připomínal starou dobrou “bombu” z cukrářství, ale byl chuťově jemnější a bohatší, navíc se jeho chuť výborně snoubila s bouquet dvanáctistupňového Dudáka. A ještě byl v podobě štětinatého nosiče jablek. Pošumavskou specialitou nakonec byl párek v rohlíku, který místní paní šéfkuchařka ohřála v mikrovlnce skoro do tekuta.

Atmosféra: * * *
Obsluha: * * *
Pivo: * * * *
Jídlo: * * *
Hajzlíky: nehodnoceny