Amputujte akrobaty!

Týden v pakultuře je tentokrát chudší, protože je vedro.

Akce týdne (pro některé akce roku, ba možná desetiletí)
KVĚTOSLAV DOLEJŠÍ VE SKALSKU!
27. 7., Skalsko u Mladé Boleslavi
Charakterizovat Květoslava Dolejšího několika málo slovy moc dobře nejde. Pokud bychom měli do dlouhé řady jeho přízvisek přidat nějaké další, asi by to byl Večerníček ze Skalska. A bude to právě horká a vyprahlá domácí půda, kde Slávek po dlouhé době opět zahraje své ukolébavky. Předkapelou mu bude Zborcené harfy tón a toho si také važte, neboť toto nevypočítatelné hudební těleso zpravidla své koncerty neohlašuje. My teda nakupujeme lahváče do vlaku a jedeme, co vy?

Koncert týdne
TORCHE, ARGONAUT
22. 7., Klub 007, 19:30, 250,-
Kdo to zažil, pochopí, kdo ne, má teď šanci – horkej letní večer, kovový schody a všudypřítomnej sálající beton, orosený lahváče, vevnitř skoro nedejchatelno, lidi, co máte rádi. To chce taky nějakej dobrej soundtrack. Co takhle třeba trochu dřevorubeckejch chorálů aneb máte rádi něco tvrdšího a zároveň v sobě pořád máte slabost pro to, čemu se říká melodie? Pak budete Torche milovat a do Argonautů se zblázníte!

Demoška týdne
VÁŠ DŮM JE NAŠE MĚSTO!
24. 7., Václavské náměstí, 18:00
Jo, je to pořád dokola a v celý republice je podobnejch případů na tisíce. Možná je zbytečný vám to pořád cpát, ale tady se mi mimo jiné líbí to heslo. Přesně vyjadřuje postoj, že něco vlastnit neznamená, že si můžete dělat, co chcete. A nemá to nic společnýho s komunismem nebo jakýmkoliv levičáctvím, jak mnozí rádi tvrdí. Stačí se podivat, jak vypadají ulice a města na západ od nás (tedy ne úplně všude, třeba v Tyrolsku nebo Bavorsku bychom taky bydlet nechtěli…).