Vágusův mazlíček

Většina z nás má tajné sny o tom, co provede až ukrutně zbohatne. Kromě tryskáčů, izraelských topmodelek, jachet a Bráníka na stříbrném podnose se v nich většinou vyskytuje i milionářovo zvířátko. Tupouni s usedlým vkusem sní o smečkách chrtů nebo arabských plnokrevnících, ti s trochu větším smyslem pro pokleslý chic si pořizují tygříky a pumy, někteří i žraloka. Správně zhýralý bohatec (čti: budoucí já) se však nespokojí s ničím menším než s obří hlubokomořskou rybenkou!

Jo, tu věc jsem si nevymyslel. Vlivem gigantismu způsobeného nedostatkem potravy se v hlubinách promenádují 30, ale někdy i 70 centimetrů dlouzí okouzlující insekti, kteří tam pravděpodobě pořádají zběsilé rybenčí večírky a cpou se u toho zbytky velryb a krakatic co k nim připluly seshora. Takový mazlíček by sice neměl hebkou a chundelatou srst, ale zato disponuje elegantním krunýřem a hlavně párem obřích stříbrných očí, které mu dodávají lehce cyberpunkový šmrnc.

Jistě bychom si spolu užili spoustu legrace – jeden z obdivovatelů obřích rybenek v akváriu ve Fort Worth vypozoroval, že „(megarybenky) toho nemají moc na práci. Neplavou kolem dokola jako jiné potvory v akváriu. Většinou vypadají, že spí. Oh, what a life!“.

Poučné fan-video okrasy milionářova akvária přikládám níže. Určitě z něj taky pochopíte, že obří rybenky jsou jednorožci zítřka…

One Reply to “Vágusův mazlíček”

Comments are closed.