Zlaté stránky z pekla

Naši knižní rubriku jsme trestuhodně dlouho zanedbávali, ale protože nastala doba dovolených, přicházíme opět s výběrem toho nejvypečenějšího, co svět literatury nabízí. Co může býti také lepšího, než si v létě zalehnout na pláž či louku s nějakou pěknou a zábavnou knihou? Nejlépe takovou, která vás nejen pobaví, ale i vzdělá.

Například Dan Nelson pro vás sepsal seznam všech, skutečně VŠECH, metalových kapel světa. Najdete tu úplně všechny – od …Aaaaarrgh… až po ZZ Bottom. Někdo by možná řekl, že pouhý seznam jmen bez jakýchkoli dalších informacích je nudný a k ničemu, ale proč se rozptylovat nepodstatným? Potřebujete snad vědět víc, než že na zeměkouli fungují dvě skupiny jménem Anal Putrefaction? Nestačí vám ke štěstí fakt, že si kdosi kdesi založil formaci Lord Hitler? Pročítání takovéhoto seznamu je navíc velmi uklidňující, podobně jako třeba odříkávání manter či zdrávasů…

A to pomyšlení, že metalových kapel existuje takřka 51 000! Když zprůměrujeme počet členů kapely na čtyři, vyjde nám, že této satanulibé zábavě se věnuje minimálně 200 000 lidí. No není na tom světě hezky?


Oblíbenou kapelu vágus.cz hledej mezi Trolldom a Trollenwound…