Cluster bomb, nebo cluster fuck?

Dnes při mně knjaz nestál. Místo Jelena mi tentokrát u večeře přistál Lav. I ostatní dojmy jsou poněkud rozpačité. Například doteď nemám jasno v tom, jak je to vlastně s vojenskou základnou nahoře na kopci nad Kopaonikem, kam jsem se byl dnes podívat za výhledy do země Kosovské. Jedna verze tvrdí, že tam mají Srbové radarovou základnu. Podle verze druhé jim ji už Amíci dávno vybombardovali kazetovými bombami, takže teď tam najdete jenom dvě stovky dobře schovaných nášlapných min. Přesvědčit jsem se radši nešel.

Ani dnes vás ale neošidím o kapitolu ze života bájného knjaze Miloše. I když tentokrát bude v té historce figurovat jen nepřímo. Nuže:

Když nechal knjaz Miloš v roce 1817 odkráglovat svého dřívějšího spojence Karađorđeho Petroviće, narazili funebráci na nepříjemný problém. Karađorđe byl totiž tak vysoký, že se jim nevešel do truhly. A tak milému Karađorđemu usekli nohy, aby mohl spočinout v klidu a míru.

Pak bych tu měl ještě několik historek o tom, že Albánci jsou takoví slovinští Vietnamci, ale to radši až někdy nad sklenicí Jelena…

2 Replies to “Cluster bomb, nebo cluster fuck?”

Comments are closed.