Novinářský větrník

KZ se vydala se svým kamarádem @fialoujakubem na vyhlašování Novinářské ceny 2011, které se konalo 24. dubna v Rock Café. Oceněným se rozdávaly modré růže, KZ viděla naživo spoustu novinářů a novinářek, o kterých se učila na žurnalistice, a @fialajakub předával cenu Googlu za inovativní profesionální online žurnalistiku a slušelo mu to.

Miloš Čermák nevyhrál a hned ho za to sjezdila maminka. A Miloš hned zoufale tweetoval a ptal se davu, co mamince odpovědět. My vás ale nechceme informovat o soukromých novinářských dramatech (navíc kdo vyhrál a nevyhrál si můžete přečíst zde), nýbrž bereme útokem rautové büfé.

Chlebíčky nebyly servírovány, neboť cateringová firma byla pravděpodovně obeznámena s osudem Karla Lažnovského. K naší radosti jsme ale ulovili větrníky. Tedy mini větrníky. Asi aby toho novináři a novinářky nesežrali tolik.

Protože jsme byli notně pod vlivem, dělali jsme si poznámky. A větrníčky jsme si dali hned čtyři, abychom eliminovali statistickou odchylku. Z místy nečitelných vědeckých záznamů reprodukujeme:

VONÍ! – Ano, minivětrníčky byly nesmírně voňavé. Jen letmé přičichnutí nastartovalo masivní Pavlovův reflex. Bylo poznat, že to bude dobré! Že vůně byla skutečně výrazná dosvědčuje i další záznam. MAJÍ AROMATICKOU POLEVU NADPOZEMSKÉHO AROMATU. TO TEDA JÓ!

Další záznam se týká celkového působení. ESTETIKA SUPER! Každý větrníček byl vložen do vkusného papírového košíčku. Jeslti jste si toho nikdy nevšimli, tak pouhé vložení jakéhokoliv kusu cukroví do toho košíčku jej posouvá o dvě třídy výše. Tento by byl ovšem pěkný i bez něj.

Ovšem poté, co jsme se zakousli (ano, nakonec jsme se rozhodli je kousat a ne žrát jako jednohubky), přišel pudinkový kopanec s jakýmsi nepřirozeným zvýrazňovačem chuti. Naše křehké a pro krásný a mnohovrstevnatý gastronomický zážitek připravené pohárky začala brutálně znásilňovat pudinková příchuť. S pusou plnou umělé pudinkoviny jsme napsali PUDINK UVNITŘ TO PŘEBÍJÍ! Slovo přebíjí je dvakrát podtrženo. No udělejte si už obrázek sami.

Velikost: 1/5 – šlo o mini-větrník, tak to nemůže ani jinak dopadnout
Vzhled: 5/5 – co je malé, to je milé a ťuťu ňuňu rozkošné
Čerstvost: 18/20 – fajn, byl maximálně od rána
Poleva: 18/20 – jdeme hodně vysoko! Dle slov @fialajakub poleva „NENÍ PŘESLAZENÁ, NENÍ SLADKÁ, ALE PLNÁ VANILKY A KARAMELU“
Korpus: 2/10 – z poznámek čteme „TĚSTO NEJDE ANI CÍTIT“, což je chyba. Jednou tam to těsto je, tak ho chceme chutnat!
Náplň: 10/40 – jak nám to slibně začalo, tak to náplň totálně oddělala

Celkem: 54/100

@fialajakub máchaje v jedné ruce pátou sklenkou bílého a v druhé iPhonem uzavřel celou záležitost slovy: „Znova bych si ho nedal, ale doporučil bych ho svým přátelům a známým.“

Metodiku hodnocení najdete zde.