Bufet Semafor, Zlín střed: Sem se chodí na režnou!

„Fuj, to bylo hnusné!“ odfrkla si KZ poté, co ve zlínské nádražce dojedla pokrm jménem Křupavé kuře. „To je v pořádku. Sem se nechodí na jídlo, sem se chodí na režnou,“ opáčil NP.

A skutečně. Naše režná ještě ani nedosedla na pult, a už se po ní sápal místní štamgast! „Ta vaša je támhle,“ bránil NP, co jeho jest, a spolu s režnou za tradičních 17,- Kč zasedl ke kuřeti a dvěma Radegastům. Ty chutnaly jako vždycky, ovšem Křupavé kuře byl skutečně kulinářský exkurz hnusu. Protože jsme se chtěli nechat unášet na vlnách exotických chutí, dali jsme si je s čínskými nudlemi. Přílohou byla tři kolečka okurek tak okoralých a svrasklých, že to šlo poznat i přes kamuflážní vrstvu tatarky, která se přes ně roztékala.

Ačkoli výše zmíněný blaf měl podle vývěsní tabule přijít na 75,- Kč, nakonec jsme za něj platili použe 59. Doteď se dohadujeme, zda jsme dostali slevu na zboží s prošlou lhůtou minimální trvanlivosti, anebo jestli se místní vietnamský kuchař a výčepní v jedné osobě prostě nedopočítal.

Nepoživatelnost jídla je suplována širokým sortimentem brambůrek a čipsíčků. Nabídka zabírá nejen celou poličku, ale část expozice zasahuje i vrchní plochu přilehlé lednice. Nejobrátkovější produkty (KZ se v marketingové terminologii vyzná!) jsou na displeji v primárním vizuálním sektoru. Tedy na pultu.

KZ byla v zápětí donucena odebrat se do šera toalet, k čemuž nafasovala klíč připevněný na vodovodním kohoutku. Když vstoupila na onu místnost, poněkud ji zaskočila prázná kukaň hajzlbáby. Zlínská nádražka evidentně uměle generuje pracovní místa a zaměstnává mrtvé duše. Dále KZ (koho co, ne komu čemu!!!) zaskočila hovna rozmazaná po stěně a plena ledabyle odhozená pod umyvadlem. Udělali jsme vám obrázek, tak si udělejte obrázek sami. Po této fekální zkušenosti se KZ raději rozhodla, že to vydrží až do Olomouce (a to je co říct). A pro jistotu se šla dezinfikovat režnou.

Atmosféra: * * * (večer bývá hustší)
Obsluha: * (zmatená jak doga)
Pivo: * * * (normálka)
Jídlo: * (protože jsme to snědli)
Hajzlíky: * *

P.S. Bylo tomu právě ve zlínské nádražce, kde KZ získala na Foursquare badge Super Mayor. Jak si Zlín a jeho nádraží stojí na sociálních sítích, najdete zde. K debilním kecům přispěvatelů bychom snad dodali jen: To jste ještě nebyli v Karlových Varech!

P.P.S. NP se dlouhá léta chlubil tím, že zlínská nádražka je jediná vietnamská v republice, ne-li na celém světě, Vietnam nevyjímaje. Jaké bylo jeho zklamání, když zjistil, že takový multikulturní klenot mají i v Náchodě, ba dokonce v Berlíně. Ale o tom zase někdy příště…

P.P.P.S. Historicky první recenzi zlínské nádražky naleznete zde.