Memy na Hrad!

Nedívám se na televizi, rádio neposlouchám. V novinách většinou studuju recepty. Aby mě spolužáci z mediálních studií neměli za vola, pustil jsem si před pár dny TV Prima. Al Bunda ani Buffy mě tam ale nečekali. Na obrazovce místo toho seděli na kanapi dva postarší tlustí chlapi a rozvláčně si vyprávěli trapné anekdoty. Publikum vděčně hýkalo smíchy. Zalil mě pocit hřejivého, nostalgického štěstí. Oni ještě pořád dávají talkshow Mirka Donutila! Pak mě ale někdo vyvedl z omylu s tím, že to je předvolební souboj prezidentských kandidátů.

Měl jsem dřív dojem, že politici mají zařizovat, aby lidi měli co jíst, kde bydlet a kam jít do práce. Brát kde přebývá a dávat kde schází, slabších se zastat, a vůbec vést lidstvo k úspěšnému vzniku Spojené federace planet. Job našich vůdců ale nejspíš spočívá ve vázání sofistikovaně povislých motýlků, pokuřování dýmky, mocné konzumaci becherovky a omílání frází, kterými jste mohli úspěšně srát celou hospodu už za Napoleonských válek. Palčivé problémy země i světa jdou stranou. Hlavní je zvládat všechny zákruty toho našeho českého humoru. Protože výraz „smysl pro humor“ v té debatě padal s frekvencí, která dalece převýšila výskyt slov „krize“, „xenofobie“, „ekologie“, „vzdělání“ i „veřejné čtvrcení Miroslava Kalouska“.

Myslím, že bychom neměli plytce moralizovat, ale naopak jít s dobou. Vykašlat se na seriózní témata a ukázat, že taky máme smysl pro infantilní humor. Rozhodli jsme se proto vytvořit místo, kam budeme dávat všechny LULZ cards, rage comicsy, veselá videa a další hovadiny, které celé dny vyrábíme místo psaní pořádných článků a pak je nám blbý je vyvěsit na Váguse.

Budeme nudnější než Cimrmani, zoufalejší než Sklepáci, oslizlejší než Troška, lidovější než Krampol, autentičtější než Ruda z Ostravy a sexy jako Vláďa Hron. A náš humor bude navíc globalizovaný, cool a stylový jako Grumpy Cat s kapitánem Picardem dohromady. Nad našimi pokusy o virální kyberslávu můžete zabíjet čas na vaguslulz.tumblr.com

One Reply to “Memy na Hrad!”

Comments are closed.