Hola! (PA)kultura volá!

LAHŮDKA týdne
My jsme vždy věděli, že se to stane! Masox Vega se spojil s naší nejoblíbenější kapelou a zahrál si v jejich klipu řeckého tanečníka… Rovnou vyhlašujeme za video roku a varujeme dívky na FSV, aby byly obezřetné v knihovně a ve výtahu!

Akce týdne
INICIATIVA NE RASISMU slaví třetí narozeniny
2. 3., Café v lese, 19:30, 80,-
INR toho ale už zvládla tolik, že se zdá, že je mnohem starší. Přijďte podpořit jejich další „boj“ proti rasismu, fašismu a dalším autoritářským směrům. Na benefitu zahrají Aran Epochal, Kittchen, Gagarin a Potmě. Vybrané vstupné půjde na dobrovolné aktivity v sociálně vyloučených oblastech. Za společnost bez předsudků!

Koncert týdne
MOONLESS, BOTTOM FEEDER
27. 2., Klub 007 Strahov, 19:30, 150,-
Dánové nejenže decimují naše ulice, ale dokonce obsazují i naše kluby! Takovou devastaci, jakou předvádějí tyhle kapely, si ale rádi necháme líbit. Členové dnes již kultovních kodaňských kapel (spojených s legendárním squatem Ungdomshuset) se spojili a výsledkem jsou právě Moonless. Citujeme: Moonless drží pochodeň, jejíž plamen v sobě taví dohromady půl na půl vlivy jak starého poctivého metalu, tak původního punku a jak jsme se už měli možnost přesvědčit, šlape jim to neskutečně.

Jak začíná sezóná, přibývá i koncertů. Proto telegraficky doporučujeme také:
1. března ARGONAUT, CALVERA, ZKOUŠKA SIRÉN
3. března ARBOURETUM, ODEUR DE VIOLETTES

Film týdne
HON
A v Dánsku zůstaneme, protože je pořád zima, tak proč se rozptylovat něčím optimistickým. Sice jsme Hon ještě neviděli, ale všichni o něm jen básní. Navíc dánský film nemůže být špatný (zvlášť když v něm hraje Mads), ne?

KRMĚ týdne
Chtěli jsme být opět monotematičtí, proto pro vás Masox vybral pokrmy, které nejvíc vystihují dánské chutě. Telecí hlavy s cibulí. Mají je v Libéřských lahůdkách na Bělehradské. Ale bacha, přilehlá Masna Mrázek jde do konkurenčního boje se svou neméně bizarní alternativou – „hlavičkovým salátem“!

WEB týdne
Pokud se vám udělalo z předchozích vět nevolno, jděte se uklidnit na vegmanii, nový to projekt pana Ovsa, kterého tímto veřejně obdivujeme za další skvělý projekt (umět taky tak dotahovat věci do konce…).