Komunitní bary i kuchyně

Koncert(y) týdne:
SHELLAC + AMAVO
18. 5., Divadlo Dobeška, 20:00, 400,-
„Steve Albini – Bob Weston – Todd Trainer – start 1991 – At Action Park – Terraform – 1000 Hurts – Excellent Italian Greyhound – rozebírání bubnů live – slazený mlíko – oranžový trika – světový kecy – geniální koncerty – no guestlist – žádná nová deska – ale koho to sere – předkapela Avamo z Itálie – Dobeška – 18. května 2013 – konec hlášení.“ Osobní – hluboce lidský – příběh: nikdy, nikdy si nechodím pro podpisy (knih, desek, čehokoliv), nešla jsem dokonce ani za Markem Laneganem, kterého miluji. Jen jednou jsem udělala výjimku a od té doby schovávám doma lístek z Akráče s podpisem Steva Albiniho… takovej to byl tehdy koncert!

JOE McKEE + NED COLLETTE
17. 5., Bajkazyl Žižkov, 20:00, 150,-
Druhá pozvánka je tiššího a klidnějšího rázu, pro osamělé bardy máme totiž slabost. A jejich australský původ tomu navíc dodává trochu příchuť exotiky (a zcela primitivně dodám, že australský písničkář – to zní sexy… ).

POST-HUDBA – Party k vydání desky Artefakty
17. 5., Náplavka 21:00 Vstup dobrovolný
I post-hudba se specializuje spíš na klidnější songy, což jim ovšem neubírá na kvalitě. Koncertují v kuchyních (můžeme potvrdit) i na náplavkách a k vydání nové desky jim budou hrát ještě Kittchen + ASI feat. R22 + Čoudy DJs. Když vás to nebude bavit, můžete třeba házet chleby labutím nebo pomlouvat salonní cyklisty. Jo, a tady je jejich nový klip:

Podnik týdne:
BAJKAZYL NA ŽIŽKOVĚ
Když už vás zveme na koncert, tak vám rovnou doporučíme i tohle skvělý místo. Bajkazyl není jen příjemný bar, ale i takzvaně komunitní místo, kde si můžete zařídit všechno okolo kola, půjčit knihy nebo zorganizovat nějakou pěknou akci. Další azyly najdete na náplavce u Palackého mostu, v Meetfacory a Olomouci – jejich motto „Věříme, že ulice může být nejlepším místem k životu“ vágus.cz okamžitě podepisuje.

Film týdne:
Jestli nechcete ani na koncert, ani do komunitního baru (není vlastně každý bar komunitní?), a radši zůstanete doma na kanapi, měli byste hnít u něčeho podnětného. Zkuste třeba šestidílnou britskou minisérii Black Mirror. Zjistíte, že když se nezačneme kriticky zamýšlet nad populárními technologiemi, může se s našim světem stát něco dost nepěkného. Do parlamentu se dostanou animované postavy, na YouTube zazáří teroristi s fekálním smyslem pro humor a všechno začne připomínat jednu velkou reality show.