Šrámkova metastáza

Vstáváte?“ budil nás (výjimečně nikoliv mocným chrápáním, nýbrž teplým slovem) @josefslerka v domě U ovoce, kde jsme přespávali v předvečer festivalu Šrámkova Sobotka. „Až za chvilku, Josefe,“ bručela KZ ze spacáku. „Fajn, tak ale určitě běžte na snídani do cukrárny,“ radila novomediální kapacita.

O pár hodin později, vyspalí do růžova, jsme se vydali ne po drobcích jako v pohádce, nýbrž po check-inech Josefa Šlerky. Ty nás zavedly co cukrárny Stáza na soboteckém náměstí. Anarchoprimitivista NP ovšem trousil uštěpačné poznámky, zda nás odborník na metadata nevede spíš do podniku Metastáza a rozhodl se zabrousit raději do sousedních dveří honosících se názvem Labužníkův ráj (Josef Šlerka zde eviduje 2 check-iny), jež nabízí kromě průměrné dršťkovky za 20 korun také hanbáče (sic!).

Snídaně to byla chutná, leč zasloužila si sladkou bodku. Proto jsme u Stázy (Josef Šlerka 15 check-inů) objednali skromný větrník, který se krčil na plutíku hned vedle o poznání většího zákusku s názvem Viagra, jenž barvou, tvarem i názvem kopíroval lék na erektilní dysfunkce.

Jako první na naše chuťové buňky zaútočila hutná karamelová poleva. Bylo jí hodně a byla tak bohatá, jako byste do ní rozšmelcovali celou základní jedenáctku Evertonu (kdo pochopil tento NPho fotbalový vtip, nechť napíše do komentářů; kdo ne, ať napíše taky a pomůže tak KZ vyhrát sázku). Zato korpus jsme v chuti takřka vůbec nezaregistrovali. KZ vzápětí rozvinula teorii, že je to tak dobře a úkolem těsta je jen držet pohromadě to dobré.

Náplň byla překvapivá a teplá. Chyběl v ní totiž přechlazený pudink a sestávala pouze ze dvou šlehaček, bílé a karamelové, což jsme ovšem vyhodnotili jako velmi pozitivní. Však také KZ po zkonzumování větrníku prohlásila, že chce ještě jeden. A to se věru jen tak nestává.

Velikost: 2/5
Vzhled: 4/5
Čerstvost: 20/20
Poleva: 19/20
Korpus: 6/10
Náplň: 33/40

Celkem: 84/100
Metodiku hodnocení najdete zde

6 Replies to “Šrámkova metastáza”

Comments are closed.