Léto, léto bláhový

I v létě žijeme kulturně…

Akce týdne:
HAPPENING PROTI PŘIPRAVOVANÝM NÁVRHŮM NOVÉHO CIZINECKÉHO ZÁKONA
2. 7., Ministerstvo vnitra, 12:30
Každý zákon, který někoho (bezdůvodně) omezuje, ve mně vzbuzuje jistou nedůvěru a nelibost. A v tomhle případě oprávněně. Nebo je nějaký důvod, aby se už tak striktní český zákony vůči cizincům ještě zpřísňovaly? Pokud se vám to taky nezdá, přijďte v úterý na demonstraci (další info třeba ve FB události). Není to bláhovost, má to smysl!

Koncert týdne:
Tenhle týden k nám zavítá hned několik kapel označovaných tolik nadužívaným slovem legendární, neřkuli kultovní. A protože je to vlastně pravda, navíc je léto a vám se určitě nechce číst, tak upoutávky „pouze“ takto:

NEUROSIS
1. 7., Lucerna Music Bar, 20:00, 480/580,-

PERE UBU
2. 7., Pilot, 20:00

RETOX, ZEUS!, HLINOMAZ
4. 7., Klub 007 Strahov, 19:30, 200,-

Deska týdne:
El-P + KILLER MIKE = RUN THE JEWELS
Vy počúvate Kanyeho a Jay-Zho, ja Ill Billa a El-Pho,“ říká společně s klasikem NP a doporučuje nejčerstvější tvorbu posledně jmenovaného. El-P a Killer Mike jsou prý dohromady zlatější než Kanyeho řetěz a jejich společná deska je zadarmo ke stažení na webu. Sice se stahuje trochu složitě přes asi devět kliknutí, ale trpělivost se vyplatí. Třeba se takhle někdy dočkáme i koncertu…

Výstava týdne:
CARTON CLAN – VĚCI
4. 7. –8. 9., DOX
Výstavní prostory se v létě šiknou, protože se tam můžete schovat před sluncem nebo před bouřkou. A v DOXu si k tomu teď můžete prohlídnout díla grafickýho studia Carton Clan. Má to smysl – udělali za léta svý existence už moc pěkných knih, časopisů, obalů, přebalů, plakátů… Ideální příležitost odpočinout si v galerii od toho vizuálního humusu, který nás běžně obklopuje.

Když nám začínají ty prázdniny a snad už i letní počasi, dáme si na závěr nějakou oddechovku, ne?

Mem týdne:
Přináší samozřejmě Masox Vega.
Kamery v ruských autech jsou pro svět memů něco jako lék proti AIDS a rakovině dohromady…