Čí je to všechno Chyba?

Akce týdne:
PARTY PROTI BOURÁNÍ HOTELU PRAHA
18. 7., Evropská 17 (louka na rohu Evropské a Gymnasijní), 17:00 – 22:00
Otázka hotelu Praha hýbe žlučí nejen nám. Další protestní akce se ponese v tanečním a piknikovém duchu, což ale neznamená, že je to všechno jenom sranda a že se proto můžete na takovou akci vykašlat.

Četba týdne:
CHYBA zine
O zinech a podobných nezávislých plátcích a publikacích mám v plánu psát už dlouho, ale teď přes prázdniny, kdy je na čtení víc času, je pro to ideální příležitost. Naposledy se mi dostalo do ruky 9. číslo CHYBY. Najdete tu přínosný čtení, i když se nepovažujete za anarchistu a nebojujete 24 hodin denně proti systému. Vyzdvihla bych třeba texty o nezávislých technologických kolektivech riseup.net a NoBlogs (když se chcete pohybovat nezávisle po internetu). Hodně inspirativní je i rozhovor s obyvatelem projektu DVP (jestli si tohle přečte NP, tak už nevyhodí nikdy nic…).
Mám ale jednu poznámku, která se bohužel týká spousty podobných tiskovin, a tou je často fakt špatná kvalita češtiny. Vím, že hlavní je obsah a nevadí mi nespisovnej jazyk (jak vidíte). Gramatický chyby mi ale vadí o něco víc – proč dělat něco špatně, když to jde celkem snadno udělat dobře? – a když se k tomu pak přidá stylistika, kdy věty pomalu přestávají dávat smysl… to se pak člověk toho obsahu ani nedobere. Každý samozřejmě nemůže psát jako profík, ale určitě má každý v okolí někoho, kdo zvládne text aspoň základním způsobem upravit. Určitě to pak nebude o nic míň punk.

Web týdne:
CRUSTYPUNKS
Chyba mi připomněla stránku, o kterou jsem se s vámi taky chtěla podělit už dávno (ve vodách internetu objevil Matouš). Taky vás v létě občas přepadne myšlenka, kdy jste se naposled cítili opravdu svobodní, spali pod hvězdama a neřešili, co všechno musíte ještě zařídit a stihnout?

Song týdne:
SÁM ČERNOU NOCÍ
Tohle jste sice už asi všichni viděli, ale některý věci je třeba neustále opakovat, protože se týkají nás všech, i když nebydlíme v Duchcově nebo na sídlišti Máj. Třeba já si jdu tuhle u nás po Strašnicích a kousek ode mě najednou chlápek zvedne pravici, zařve na celou ulici Sieg Heil! a jde si v klidu dál. Ale jinak – jak mi zdůrazňovala nedávno správcová domu – u nás bydlí samí slušní lidé…