Chinese-speaking strip TVs!

Rosák: Co sis pro nás dnes přichystal, Karle? Jistě jsi při pátrání v dánských archivech načerpal novou inspiraci.

Čáslavský: Tentokrát jsem si pro vás připravil hned tři klipy, které jsou podle mě úplně, ale úplně nejvíc cool. A proto pochopitelně musí pocházet z té nejvíc cool dekády, z let osmdesátých. Tak mě někdy napadá, jestli jsem se nenarodil ve špatné zemi ve špatný čas.

Být třeba v Londýně roku 1986 a nemít co na práci, určitě bych zbytku vágusí redakce obstaral metalická saka a vysoké podpatky a praštili bychom do toho jako Sigue Sigue Sputnik. Jejich účesy byly vysoké, make-up blyštivý, klipy s grafikou jakou z TRONa, mobilní telefony bytelné, a ano, i poslouchat se to docela dá.

Romantičtěji založené jedince jistě potěší tenhle kus od Strawberry Switchblade. Děvčata sice v rodném Skotsku dlouhodobější úspěch neměla, ale v Japonsku to byla jiná. Sexy kostýmy, epileptické barbie-boogie, pestré barvičky a tklivý text – není většího potěšení pro osamělého teenagera uprostřed Tokya roku 1985.

A na závěr perlu z největších. Kreativci z Československé televize již v roce 1984 pochopili, že budoucnost bude přát temné dekadenci, a tak stvořili tenhle klenot. Multietnická dvojice jablečných hlav to v psychedelických kulisách studia Kamarád rozbalila s textem, za který by se nemuseli stydět ani DG 307. Vsadil bych se, že za tím stál tentýž bezejmenný hrdina (byl to Sequens?), který o pět let dříve zplodil slova k hitu Bič Boží. Nechybí ani absolutní rým. No, jednoznačně vítěz dnešního Videostopu. Po obloze jedu, jsem plné jedu!

P.S.: V příštím Videostopu se můžete těšit na retrospektivu jednoho z nejlepších tanečníků v historii Bollywoodu. Kdo uhádne o koho půjde, vyhrává paklík salmiakových lízátek!

7 Replies to “Chinese-speaking strip TVs!”

  1. He, tak jsem pár minut svého života zahodila při hledání toho jména a mám soukromý tip: Mithun Chakraborty??? Náš oblíbený disco dancer? Moc a moc chci ty salmiakový lízátka! (a když je dostanu, prozradím, co se skrývá pod D….:)

  2. Ne-e, drazí soutěžící. Nejspíš budete potřebovat indicie: Odulou hlavu měl a hrozně s ní šejkovat uměl…a narodil se v roce 1931 v Bombaji

Comments are closed.