Ulice, věc veřejná?

Opět lehce monotematický (aspoň ve své druhé půli) kulturní zervis.

Lahůdka týdne
DAN ŠTOREK NA WIKIPEDII
Není nic zvláštního, že taková legenda české alternativy má vlastní stránku na wikipedii. Zvláštní je, že se ji Velký bratr chystá smazat! Koho zajímají nějaké dva nezávislé zdroje?! Každý ví, že Dan je žijící kult, žádné dokládající důvěryhodné články k tomu nepotřebujeme!
Tímto odkazem zároveň upozorňujeme na blížící se report z koncertu ve Skalsku, jehož vrcholem bylo právě Danovo vystoupení…

Festival týdne
PRAGUE PRIDE 2013
Když se člověk podívá, co se děje na východ od nás, tak asi není potřeba vysvětlovat, proč tu visí pozvánka na tuhle akci (ať už se třeba se všemi PP aktivitami neztotožnujem/te)… Program je vskutku bohatý, nás zaujala třeba středeční diskuze o LGBT seniorech, čtvrteční aktivistické odpoledne nebo přednáška o teplém komiksu v ten samý den. Jako milovníky Čtyřlístku nás totiž velmi zajímá, jak to s Bobíkem a Piňďou vlastně bylo.

Akce týdne
6. AnthroPOP: VEŘEJNÝ PROSTOR = BEZPEČNÝ PROSTOR?
Série přednášek pořádaná sdružením Anhtopictures https://www.facebook.com/Anthropictures pokračuje tématem veřejných prostranstvích, což váguse dost zajímá. Anthopictures určitě sledujte, zajímavé akce pořádají co chvíli!

Video týdne
EXKREMENT – AKCE S.R.A.T.
Zahlcení reklamou, to už je taky evergreen debat o veřejném prostoru. Že jsou billboardy svinstvo, na tom se asi shodnou všichni. Tohle video ale vzbuzuje spoustu dalších otázek (a proto je mimo jiné tak dobrý) – je v pořádku vydojení autentický tvorby reklamou? A její komercionalizace? Je hodný odsouzení tohle nebo až fakt, že uražení „tvůrci“ bonzujou policii? Je zapálení zastávky cajk? Co si o tom myslíte vy? Napište nám do komentářů.


Minimálně za aktivitu respekt