Za divočinu i recyklaci!

Tenhle týden bude samá ekologie a vernisáž…

Akce týdne
KONCERT PRO ŠUMAVSKOU DIVOČINU
22. 9., Lucerna Music Bar, 18:30, 250,-
Senátem v létě prošel zákon, který v podstatě likviduje divoké části NP Šumava ve prospěch developerských a politických zájmů. Pokud vám není osud Šumavy lhostejný a rádi byste, aby podobný zákon připravovali skuteční odborníci nebo se chcete jen o současné situaci něco dozvědět, určitě dnes do Lucerny zajděte. Jako bonus vás čekají koncerty např. Vladimira 518, Oriona, Jamese Colea, Načevy a Tomáše Vtípila a mnohých dalších.

DIY KARNEVAL – RECYKLUJ NEBO CHCÍPNI
27. 9., 13:00, Praha
I letos se DIY karneval věnuje tématu, které je nám hodně blízké – ekologii, recyklaci, konzumu. Nevystihli bychom to lépe než samotní organizátoři: Chceme ekologicky nejen myslet, ale i žít. Chceme recyklovat nejen obaly, ale i jídlo, domy nebo veřejný prostor. Štve nás, že se zbytečně vyhazují potraviny, že prázdné domy chátrají a nesmí se v nich bydlet, že se v parcích nesmí už pomalu sedět na trávě. Štve nás, že aktivismus upozorňující na tyto problémy bývá kriminalizován. Štve nás, že skutečně ekologické myšlení nazývají protispolečenským, protože míří na první a nejsvatější přikázání dneška: KONZUMUJ! Nechceme mlčet a kupovat odpustky v biokrámu. Chceme žít jinak.

Výstava týdne
ZAHRADA NIC NEZAHRAZUJE, NEBO SNAD ANO?
Vernisáž 23. 9., Galerie m.odla, Antonínská 6, 18:00
Naše kamarádka Klára dělá různé krásné věci a brzo vytvoří i něco pro Vágus – se těšte! Na ukázku její tvorby se teď můžete zajít podívat do Galerie m.odla, což jsou vlastně vitríny na chodbě obyčejného bytového domu. Sdružení Photo5 je používá jako prostor pro prezentaci současného umění a zároveň jako prostředek pro rozšiřování a zkvalitňování sousedských vztahů. A to nám přijde celkem fajn.

KNIHY SE TĚŽKO VYSTAVUJÍ: VÁCLAV BLÁHA
25. 9.–8. 10., DOX, 18:00
Na knihy, kvalitní typografii a knižní umění vůbec si my vágusové celkem potrpíme. Proto přijměte pozvání na výstavu dalšího významného grafika, jehož práce by neměla upadnout v zapomnění. Přijďte se podívat, jak má vypadat kniha!

Koncert týdne
CARS AND TRAINS + BIG PAUPER
25. 9., Kavárna Potrvá, 20:00, 200,-
A trocha hudby nakonec. Dva jednočlenné projekty, dvakrát spojení akustických zvuků s elektronickými podklady. Folkový melodie, nenápadný beaty, trocha lo-fi, trocha písniček…