Manuál pro přežití Vágusfestu

Vágusfest vol. I máme úspěšně za sebou, pojďme si tedy připomenout pár základních skutečností. Jedná se o akci jen pro otrlé, takže na základě prožitých událostí naši rekapitulaci obohatíme o pár rad. Však ony se budou pro příště jistě hodit…

1) Dejvická nádražka se nachází v Dejvicích u stanice Praha-Dejvice, Bubenečská nádražka se nachází v Bubenči u stanice Praha-Bubeneč. Pokud na pozvánce stojí, že se akce koná v Bubenečské nádražce, SKUTEČNĚ se koná v Bubenečské nádražce. Tedy v Bubenči. Uznáváme ale, že laikům se mohou podobná místa plésti (ač se vás snažíme v tomto směru důkladně vzdělávat). Tímto se tedy omlouváme všem, kteří nedorazili, protože se ztratili.


Kdo nezbloudil cestou, ten se zajisté zamotal v četbě prvního čísla zpravodajské ročenky Slezská Dáda.

2) Pobyt na nádraží vyžaduje dodržování jistých předpisů a vůbec slušné vychování. Ne že se tedy budete opět procházet po kolejích, a to dokonce s alkoholickými nápoji v rukou. Rovněž už nezkoušejte natahovat slacklajnu mezi sloupy, pod kterými jezdí vlaky. O co jde? To vám vysvětlí NP:
Betla: Co to děláte?
NP: Dávame lajnu.
Betla: Jakou lajnu?
NP: No slack lajnu.
Betla: A co to je?
NP: No slack lajna.
Děkujeme ti Jiří, už je nám všechno jasné.*

3) Vágusfest vítá všechny, kteří chtějí tvořit. Jen si prosím nezapomeňte vzít potřebné propriety – pokud chcete třeba promítat, bylo by vhodné donést si počítač, pokud plánujete pouštět hudbu, zkuste si přinést kupř. reprobedny.

My to tedy skvěle zvládli i bez toho všeho. Víme totiž, koho pozvat. První vrchol večera měl tak na svědomí Mgr. Jehovista, vydávající se za inženýra, jenž si připravil prezentaci o účincích alkoholu na lidský organismus… Pozor – diapozitivy sloužící k této poučné přednášce si nyní můžete zakoupit ve formě náušnic!

V ďábelském tempu pokračoval Horst Fuchs se sexy asistentkou Uschi, který se následně převtělil do vydavatele jediných novin vycházejících ve formě oltářního triptychu, tedy Slezské Dády. Nezklamala ani loutková performance falešných manželů Kopeckých o panu Pařátkovi. A s čím přijdete vy?

4) Vágusfest je jen pro osoby silné duchem, občany odvážné, se skvělým sluchem. Jen takoví vydrží představení hlavních hvězd, hudebního dua Šumachr na střeše. Kombinace šíleného frontmana v pyžamu, lavírujícího někde mezi Sisim a Slávkem Dolejším, a stoického kytaristy není pro slabé nátury. Zajímáte-li se ovšem o vážná společenská témata a máte-li rádi Orlík, Tři sestry, Scooter a především Večerníčka, nesmíte na dalším koncertě chybět!!!


Šumachr na střeše žhaví publikum. Za chvíli začne metalové inferno.

Všechno potřebné už víte, absentéry tudíž příště neomlouváme!

* Slacklajna je snobský název pro obyčejné chození po provaze…

5 Replies to “Manuál pro přežití Vágusfestu”

  1. Toto je velice zdařilá reportáž. Bakalářský titul ze žurnalistiky ti patří právem, drahá.

Comments are closed.