Ukaž mapu Tasmánie, pičo!

„Víš, že holky nosej pod sukněma mapu Tasmánie?“, oslovil mě takhle po ránu Vědec. Strašně jsem se lekla, že jsem promeškala nějaký módní trend a tudíž rychle potřebuji tuhle věc sehnat, koupit a když to nepůjde jinak, tak si ji nechat ušít. Vědec mě ale brzy vyvedl z omylu a vysvětlil mi, že mapu Tasmánie už možná dávno mám.

Myslíte si, že nový videoklip hyperaktivní feministky Amandy Fucking Palmer pojednává o geografii? Pak jste na omylu stejně jako ti, co si při cestách Tasmánii myslí, že se chlápci vyklánějící z okének aut a pořvávající na procházející dívky „SHOW ME YOUR MAP OF TASMANIA!” ptají na cestu. V tasmánském slangu se totiž jedná o rafinovanou kamufláž našeho přímočarého „Ukaž piču!”.

Ovšem ne ledajakou, pouze tu, co má správně upravené ochlupení. Amanda toho využila k napsání protest songu, kterým povzbuzuje dívky a ženy, aby se chovaly přirozeně a nechaly si ten kožuch narůst jako džungli. Ke složení písně jí údajně stačilo pouhých 15 minut během zvracení v koupelně poté, co jí konečne dostihla opoždená perioda. Prý to bylo úžasné! Svěřila se na svém blogu.

Tak Amanda má jasno a co naši čtenáři? Fandíte Tasmánii nebo Brazílii?