WágusLeaks 2: Muž je muž a žena je žena

Ano, nazrál čas na další díl seriálu o pikantnostech ze světa vysoké politiky, špionáže a restaurací I. cenové skupiny. Tentokrát něco o tom, proč je ve vágusí redakci i mimo ni tolik fanoušků Býka arabského lidu, genderového teoretika a i jinak totálně pošahaného diktátora Muammara Kaddáfího.

Zodpovědná analýza všech bizarních vad a úchylek téhle osobnosti by asi přerostla rozměry Ottova slovníku, a proto to vezmu stručně:

1) Muammar je vzor všech dekadentů, rockových hvězd a milovníků nespoutaného životního stylu. Nejenže si vydržuje ochranku složenou pouze z pečlivě selektovaných lybijských amazonek, ale, jak před časem vyleakly Wikileaks, všude také cestuje alespoň s jednou „smyslně blond“ ukrajinskou zdravotní sestrou (z celkem čtyřčlenného týmu). Jako správná superstar si hýčká fóbie, a tak odmítá spát výš než v prvním poschodí, v rámci ubytování vždy požaduje dost místa pro beduínský stan, ve kterém dává audience, a díky strachu z dlouhých letů nad vodou se jeho globální přesuny podobají grafu Brownova pohybu. Rozmlátit hotelový pokoj umí každý třetiřadý baskytarista, ale jen Kaddáfí si dokáže na podlaze rozdělat ohýnek a uvařit si beduínský čajík. Vzhledem k tomu všemu asi nikoho moc nepřekvapilo, když si na oficiální návštěvu Paříže přivezl velblouda.

2) Je to politolog, filosof a genderový aktivista světového formátu. Jeho projevy jsou mnohahodinové a jeho názory nekompromisní. Ty největší perly sepsal do své Zelené knihy, kterou se celkem případně zabývali i v jednom z posledních čísel surrealistické revue Analogon. Citovat lze odkudkoli: „Žena jí a pije, stejně jako muž jí a pije.“ „Když žena nemenstruuje, je těhotná.“ „Drůbež, stejně jako ostatní členové živočišné říše, potřebuje mateřství jako přirozené stadium vývoje.“ A tak dál až do nekonečna, nechybí ani zvláště osvícené kapitoly o jezdectví nebo domácím služebnictvu. Zájemci si ten klenot mohou celý přečíst kdesi v bahně internetu, ale radši si to dvakrát rozmyslete.

3) A hlavně je světovou módní ikonou. Z jeho diktátorských outfitů by spadla brada i Danu Nekonečnému, Vanity Fair ho vyhlásil oděvním géniem naší doby. Přiložené momentky jasně ukazují, že tenhle pán si v pekle zaslouží nějaký trendovní disko-kotel (teda jestli už v něm nepečou Turkmenbašiho).

One Reply to “WágusLeaks 2: Muž je muž a žena je žena”

Comments are closed.