WágusLeaks 6: Estonská lekce hajlování

Řeknu vám to naprosto přesně. Pověst neonacisty mi mezi přáteli náleží od září 2007, kdy jsme s Haimim v nonstopu U Kraba vyřvávali Nazijazz. Takže kdo jiný by měl napsat tenhle příspěvek do naší konspirační rubriky, že?

O co jde? Pokud používáte program Skype, asi jste si všimli, že disponuje i slušnou nabídkou relativně vkusných smajlíků. Ale už možná nevíte, že existují i takzvaní skrytí smajlíci, kteří se objeví jen po napsání příslušného kódu. No a z nich je nejoblíbenější emotikon jménem Toivo. Vytvořil ho programátor Toivo Annus a nikdo pořádně neví, co vlastně znamená. My to víme.

Toivo je mezi uživateli dokonce tak populární, že má na Fejsbůku svůj vlastní fanklub. Není divu. Zatímco německý jezevčík u jeho nohou vesele vrtí ocasem, chlapec v kraťasech s kšandami ještě veseleji zdvihá pravici. To musí chytit za srdíčko každého. Stačí napsat (toivo) a můžete hajlovat až do konečného řešení. Mimochodem, zatímco Skype vyvinuli Estonci, konkurenční program ICQ vznikl v Izraeli. Uvidíme, jak tuto skutečnost zohlední strýček Microsoft, který nedávno za nemalý peníz celý Skype koupil.