Sekta pro žebráci

Nejradši bych vám to tady všecko přezpíval. Naštěstí to ale nebude třeba, protože si to můžete stáhnout. Na desáté výročí Napsteru vydali Sporto novou desku More (čti po cikánsku móre). Je to v češtině, je to nářez a je tam všechno.

Bourkovy texty navazují někde tam, kde na cestě rezavou škůdkou z Kostelce do Prahy před čtyřmi lety skončili kultovní Ememvoodoopöká. Skrývá se v nich svobodně zvolený osud životního outsidera (Pro dealery ze Synkáče jsem jen gadžo madafaka / Pro báby z baráku jsem smrad, co se mu nechce makat), navždy nesmazatelné stigma vidláků z vesnice, kde není ani asfalt (Jsem doma v herně u náměstí / Jsem inventář, mám kód na zápěstí) i tvrdá hlava a drzé čelo (Smějem se tomu, co prej je revoluční / Slabý a raněný, na ty se neútočí).

Výsměch hudební revoluci. Tady jsou Sporto spojený státy, kde platí úplně jiné zákony. Sporto zrušili svůj profil na myspace a novou desku dali zase volně ke stažení na své webové stránky. Hudební průmysl bičují s takovou silou, že občas vyseknou i kus masa (Mám chorej mozek, mám temný vize / A vidím věci, co nechceš slyšet / Příští rok vydáváš nový CD / Bude to best of výběr na CD-RW). CD-RW je po smrti, More vychází na bílém vinylu, který je věčný.

Kurnik, zase kreslený videoklip. Ale to je jenom pro ilustraci. A vůbec. Nejbližší koncert je ve čtvrtek 18. června v holešovickém Crossu. A čirou náhodou je to taky zadarmo.