Protest, kreativita, akce!

Se světem je cosi v nepořádku. Taky vám vadí všudypřítomná korupce, lži politiků, škrty, které odnášejí ti nejchudší, nezaměstnanost a hlavně narůstající rasismus a nenávist vůči jakékoli jinakosti? Máte denně nepříjemný pocit, že tenhle svět se řítí do p… ehm… někam do záhuby, že je všechno špatně a my s tím nemůžeme nic dělat? Odpověděli jste na předcházející otázky ano? V tom případě si v diáři zaškrtněte data 27. dubna až 2. května a zúčastněte se Májových akčních dní. Protože vždycky se dá něco dělat!

Je jedno, že se nepovažujete zrovna za anarchistu nebo bojovníka proti kapitálu. Situace v naší společnosti se dostala do takové fáze, že by předsudky a rozdíly měly jít stranou, když se jedná o správnou věc. Neřešte, koho jste minule volili, jakou vyznáváte víru nebo jak trávíte volný čas, toužíte-li po svobodné, spravedlivé občanské společnosti, přijďte se podívat nebo rovnou zapojit (způsobů je mnoho, prozkoumejte stránky). Podrobný program si můžete nastudovat sami, tady ale máte pár nejzajímavějších tipů:

Anarchistický jarmark
28. 4., Smíchovská náplavka, 13:00-18:00
Tohle bude v jistém směru vrchol všeho, protože na jarmarku se objeví stánek hádejte koho? No ano! My tam budeme a s námi i všechno naše krásné oblečení a šperky. Tedy tohle a ještě mnohem mnohem víc včetně úplně nových náušnic. Kromě toho si budete moct koupit přírodní kosmetiku, doplňky, hračky, ochutnat veganské pochutiny, poslouchat kapely… Prostě ideálně strávené odpoledne!

Unbroken, Pettybone
28. 4., Palác Akropolis, 19:00
Unbroken, Unbroken, Unbroken! Nebudu tvrdit, že mi tahle kapela změnila život, notabene v polovině 90. let, kdy jsem asi ani netušila, že něco jako hard core existuje (i když objevit ji ve svých –nácti, těžko říct, co by to se mnou udělalo…). Ale i tak jejich Life Love Regret patří k mým nejmilejším albům. Poslechněte si ho, i když tomuhle žánru jinak neholdujete. Jsem si jistá, že vás dostane. Je to totiž ten druh desky, kdy hned v první vteřině víte, že každý tón a každé slovo je naprosto upřímný, což je něco, co se těžko popisuje, ale rozhodně se to nedá nijak vochcat. Nemá cenu se opakovat, když všechno podstatný najdete tady. Věnujte prosím pár minut života a tu pozvánku si přečtěte. Zahoďte předsudky, pokud tuhle muziku běžně neposloucháte a aspoň jednou si ji pusťte.

Přednáškový blok o anticiganismu
29. 4., Divus PRAGER KABARETT, Bubenská 1, 14:00
Tohle je hodně důležitý. Je zbytečný vypisovat proč, všichni víme, jak na tom česká společnost ve vztahu k Romům je (aneb vítej v roce 1938). Pojďte si poslechnout, co se s tím dá dělat. Debaty se účastní např. zástupci Romů, Jakub Polák nebo sociální antropolog Yasar Abu Ghosh.

Demonstrace Miřme na správné cíle
1. 5., nám. Republiky, 13:00
Vyvrcholení akčních dní. Důvod, proč přijít na demonstraci, najdete na začátku tohoto článku…

Se světem je cosi v nepořádku. Ale proč to vzdávat bez boje?!