Zadní Třebaň: držky vlastní, Karlštejn inclusive

Dobrá nádražka ještě žije,“ spokojeně vzdychala KZ, zatímco se jí v lehce zvlhlých očích zrcadlila betonová miniatura hradu Karlštejna.

Do Zadní Třebaně jsme přijeli na kole a schvácení. Přestava, že musíme navíc vláčet kola přes koleje nebo po schodech dolů do podchodu a po schodech nahoru, nás také příliš nerajcovala. Nicméně v tu chvíli se na druhé straně kolejiště zaleskla perla. Celou cestu na Karlštejn jsme si totiž přáli potkat útulnou nádražní restauraci s roztomilou zahrádkou a miniaturou Karlštejna. A tu byla! V celé své kráse se před námi zjevil Hostinec Mašinka!

Hvězdy kráčejí po červeném koberci. My jsme se k nádražce hnali podchodem lemovaným zábavnými a inspirativními nápisy jako NEČUM TY KRYPLE, VEM HO NA LAČNO a KDO CHCE ŠPEKA. Nečuměli jsme a místo špeka jsme radši chtěli pivo (27,- nefiltrovaný Stropramen) a pivo (23,- klasický Staropramen) a limču (25,- červená). Když náš zrak padl na křídou napsané menü, bylo ve vteřině rozhodnuto! NP se rozběhl objednat smažený květák z hranolky a tatarkou a když už byl v tom, tak objednal i držkovou. Jakýsi štamgast se ho snažil od výběru odradit a hlásal, že „držky si tam musíme dodat vlastní.“ NP ovšem nedal na rady podroušeného muže a dobře udělal, protože držkovka byla vynikající. Dokonce natolik, že KZ volala svému dědečkovi, který se vyznačuje kromě cukrovky i masivní konzumací držkovek v nádražkách.

Protože bylo krásně, a také protože jsme chtěli obdivovat karlštejnskou miniaturu, seděli jsme venku. Z lokálu neustále vybíhal pan vedoucí či blonďatá postarší servírka a vyptávali se, zda jsme se vším spokojeni. I byli jsme, takže jsme jim dokonce odpustili, že nám chleba k držkovce napočítali zvlášť a ještě po krajících. Pan vedoucí se navíc prosbě o fotografování vůbec nebránil. Naopak laškovně zamrkal, prohlásil, že je nesmírně fotogenický a našteloval se k báru.

Atmosféra: * * * * * (Karlštejn rocks!)
Obsluha: * * * * (Pan vedoucí laškovný a super, punková brigádnice z učňáku o dost horší)
Pivo: * * * * (Nefiltrovaný výběr)
Jídlo: * * * * (Kdybychom si dali jen držkovku, zvažovali bychom i Just Like Mama, nicméně mastný květák to trochu pohnojil.)
Hajzlíky: * * * (Řidič usazený v autobusu parkujícícho vedle nádražky má bůhvíproč výhled přesně do okýnka holčičích kabinek… Co je to, proboha, za fetiš?)

2 Replies to “Zadní Třebaň: držky vlastní, Karlštejn inclusive”

  1. změnil se opět majitel a nyní tam maj konráda a jiná piva za velice lidové ceny, já čekal na bus a chtěl si dát jedno a i s kelímkem stál konrádek 10kč! ovšem to byla opening párty jinak stojí snad 19… aktualizujte recenzi 🙂

  2. Jo, víme. Byl jsem tam bohužel týden před otevíračkou, takže jsem nový raport sepsat nemohl. V každém případě aktualizace zpravidla hážeme na náš twitter.
    Jinak majitel se změnil, protože umřel.

Comments are closed.