Srst i maso v Klobásovém ráji

18 Lis

Ceduli Klobásový ráj v Pavlicích na hlavním tahu Jihlava–Znojmo jsme nemohli nechat bez povšimnutí. Protože máme oba klasické žurnalistické vzdělání, chvástavému nápisu lákajícímu na nejlepší klobásky v zemi jsme nevěřili. Ale i kdyby pravdivý nebyl, designové provedení prodejny nás zcela okouzlilo.

Masné výrobky z vlastní tkáně tu ze zdí sledují vycpaný jelen, divočák, srnec, daněk a muflon. Na ledničce s Kofolou sedí bůhvíproč ještě výr. „Vypadají docela svěže,“ chválil taxidermický počin NP. Jde o celkem bizarní uzavření potravinového řetězce, kterému nechybí nadhled ani silná dávka morbidity.

Sledováni skleněnýma očima vysoké i černé jsme nakoupili tři klobásky. KZ, celá rozněžněná z koloušků, ptala se paní prodavačky, zda ji zírající zvěř neznervózňuje. „Člověk si zvykne,“ loupla masná pracovnice po divočákovi okem. Byla to žena štědrá a počastovala nás i kousky jeleního uheráku na ochutnání. „To nechápu, jak to vydržíte neužírat,” huhňal NP s plnou pusou výtečné jelení uzenky. „Víte, já stejně maso nejím,“ přiznala se klobásnice. „Mám radši buchty.“

One Response to “Srst i maso v Klobásovém ráji”

  1. Barometra 18. Lis, 2013 at 15:00 #

    Dekuji Azbestum, ze mne do tohoto raje vzali s sebou. Vsechny klobasy, ktere jsem tam koupila, byly vyborne…. A teleci koule byla sezrana jako prvni :D