Z nádražky až do Bollywoodu?

Akce týdne:
NEMRAVNÉ DCERY ZEMĚ CNOSTI
4. 4., Bubenečská nádražka, 19:00, zadarmo
Říkali jsme si, že o nádražkách jen psát a přihlížet jejich pomalému upadání nestačí. Tak jsme se rozhodli nějak napomoci jejich rozvoji a vůbec přispět k blahu celé společnosti. První vlaštovkou tohoto snažení bude promítání indického dokumentu o klanových vraždách ze cti v severozápadní Indii. Součástí večera bude samozřejmě i úvodní slovo nejen o současné politické situaci a ženských právech v druhé nejlidnatější zemi světa.

Článek týdne:
Tentokrát se vezeme na indické vlně, a proto se v naší nové rubrice podíváme do Bollywoodu. Náš oblíbený filmový padouch Saňdžaj Datt jde znovu do lochu, aby si tam odseděl tři a půl roku za nezákonné držení zbraní. Jak to vlastně bylo v onom roce 1993, si přečtěte tady. A kdyby vám to bylo pořád málo, v tomhle článku se můžete dočíst něco o jeho osobním životě, který si v ničem nezadá s osudy postav, které ve filmech ztvárnil.

Koncerty týdne:
JELLY BELLY, PRODAVAČ, OWL
7. 4., Café v lese, 20:00
Jelly Belly je trio z Košic hrající vlastní vizi manchesterského soundu přelomu 80. a 90. let. Ano, zní to tak bizarně, že nás to nemohlo minout – jasnej acid house. Prodavač je syntetizátorový pop se Šamponém za mikrofonem a Pe.Klem, Klukem a Stejkym za zády. Naživo jim to v tomhle složení fakt šlape! Jo a pak s nima hrajou ještě Owl z Ústí, o kterejch zatím nikdo nic neví, takže se jednou budete moc chvástat tím, že jste je poslouchali, ještě když nebyli cool…


Až se podíváte na tohle video, pochopíte, proč má JB každý rád…

ARAN EPOCHAL, KOYOTE, ODEUR DE VIOLLETES
5. 4., Hlubočepy
O tomhle vůbec nic nevíme, jen jsme někde zaslechli, že to má být venku. Venku to máme ze všeho nejradši, proto to už předem schvalujeme, i když to prý pořádá Hluch Crew, což jsou snad ještě větší vágusové než my. Předvede se AE, který hraje všude možně asi proto, že je sám, takže je jednoduchý ho nazvučit. O OdV platí to samé a o Koyote z Osla asi taky.

Sukovice týdne:
O integraci Romů v Krupce se jednalo s DSSS a bez Romů
Nevím, jestli mě víc rozčiluje, že se zcela samozřejmě jedná s nácky, nebo že lidé, o kterých se jedná, nejsou přizváni k diskuzi. Jo, to mě asi rozpaluje do běla víc. Považuju to za vrchol neúcty, pohrdání a neslušnýho chování. Možná bychom mohli z debaty o věcech veřejných vyloučit občany úplně, ne? Velká rána sukovicí tentokrát jasně pro město Krupka a Agenturu pro sociální začleňování (o DSSS se není třeba zmiňovat, ta ji dostává automaticky).

Pokrm týdne:
Ještě, že nám Masox Vega poslal zase jeden gurmánský tip na uklidněnou… krevetové čipsy. Tolik srandy nezažijete ani s kokosovým ořechem! Majitelé silných žaludků jistě ocení celou tuhle stránku o olomoucké vietnamské tržnici. Slabší povahy varuji předem, že zde možno nalézt třeba i posty o vařených kachních embryích…

One Reply to “Z nádražky až do Bollywoodu?”

Comments are closed.