Týden končí, týden končí, party začínááá

Akce týdne
AKČNÍ DNY
Aktivizovat jste se mohli už minulý týden a úspěšně můžete pokračovat i nadále, protože ve středu je sice volno ale zároveň i svátek práce. A lásky. Láska se nejlíp provozuje doma, ale dneska je tom s bydlením fakt špatný. V úterý 30. si o tom můžete jít popovídat na debatu Krize bydlení a jeho alternativy. Zúčastní se mnoho povolaných – němečtí squatteři, zástupci Nového prostoru, sdružení Konexe, Centra pro společenské otázky a další. Jak píšou organizátoři: Na prvního máje se demonstruje. Konkrétně od 14:00 na Náměstí Republiky. Protože prý skončila party pro všechny ty, co profitují z krize a problémů ostatních. Naše party tím ale naopak začíná…

Po demonstraci se můžete jít líbat pod Karla na Petřín, ale radši se jděte podívat na nový dokument o historii squatu Milada. V 21:30 přímo před Miladou, ze které je teď troska, což je skvělé využití jakéhokoli domu – poděkujme starostovi Prahy 7 a jeho kamarádům… A kdo má rád fotbal, může si sehnat pět kámošů a jet s nima v sobotu do Jihlavy na turnaj Fotbal proti rasismu.

Koncert týdne
PRODAVAČ, BENE + ROLAND KÁNIK, ASTRONAUTALIS
1. 5., Lucerna Music Bar, 250/350,-
Abyste se z toho všeho aktivismu nezbláznili, můžete si jít odpočinout na party jara. Tedy on je to koncert, ale kdo zná aspoň trochu tyhlety pány, ví, že jsou to rození baviči. O Astronautalisovi bylo napsáno už snad všechno, tak nám dovolte zavzpomínat na první Astrovy koncerty na 007, kdy nás tám bylo pár, on ještě nebyl miláčkem davů a všechno mělo takovou spikleneckou atmosféru akce pro skutečné fajnšmekry. To už se opakovat nebude, ale Astronautalis hraje pořád skvěle, tak se za ním stavte i do Lucerny.

Četba týdne
MOMENT – ZPRAVODAJ INICIATIVY NE RASISMU!
Jak už jste si asi všimli, aktivity tohoto sdružení dlouhodobě sledujeme a podporujeme. Jako milovníci analogu, tisku a hmatatelných věcí vůbec jsme samozřejmě ocenili, že INR vydala první číslo tištěného zpravodaje. A stojí za přečtení! Najdete v něm například články o historii a současnosti ústeckých Předlic, text Kurta Vonneguta, recenze a mnohé další. Nás mimo jiné zaujal článek o obraně jednoho z petrohradských nádraží před developery, o kterém se tu asi ještě zmíníme. Zpravodaj si můžete stáhnout tady, ale koupí fyzického výtisku podpoříte činnost INR. Moment půjde určitě sehnat na akcích INR nebo třeba v Salé.

Na závěr by to chtělo něco na odlehčení, že? Co takhle zase jednou Film týdne? A když tu máme koncert Astronautalise, co jiného by Matouš mohl vytáhnout ze svých archivů než muzikál s názvem THE AMERICAN ASTRONAUT – černobílou space operu z garáže, přehlídku těch nejdrsnějších týpků… Jestli tohle není Astronautalisův nejoblíbenější film, tak se tu veřejně vzdáváme svojí pozice předních kulturních arbitrů!

Je čas na coming out! Kašleme vám na intelektuální alternativy, redakce vágus.cz ze všeho nejvíc miluje muzikály!