Večerníček pro přerostlé

Akce týdne:
PODĚKOVÁNÍ TOALETNÍ PANÍ
6. 5., divadlo Archa, 18:00/ 8. 5., HaDivadlo Brno, 18:00
Prohlášení k této akci je na nás možná až trochu moc rádoby vtipné, s cílem petice ovšem rozhodně souhlasíme. Nedostatek veřejných toalet je znakem pohrdání chodci (a možná i cyklisty). Přitakáváme autorům, že zmizením mnoha veřejných toalet došlo k sociálnímu vyloučení chodců, bloudivců, dětí, starců a městských romantických typů (tzn. vágusů, pozn. redakce) na okraj společnosti, byli nedůstojně zahnáni do posledních zbylých keříků, do dvorů a tmavých koutů. Je potřeba naším radnicím dát znovu vědět, že ulice patří nám a že máme právo na jejich důstojné obývání. A k tomu patří i právo důstojně čůrat a kakat (my holky o tom víme obzvlášť svoje…).

Koncerty týdne:
GATTACA + SEE YOU IN HELL + DROM + SKYWALKER
7. 5., Klub 007 Strahov, 18:30, 100,-/161,-
Tenhle koncert se koná ještě v rámci prvomájových akčních dní konkrétně jako oslava Dne vítězství. Všechny kapely patří ke špičce ve svém žánru, peníze půjdou na kampaň GNWP a po desáté se budou promítat dokumenty s antifašistickou tematikou. To by vám snad mohlo jako pozvánka stačit, ne?

SOUND SAIGON PRESENTED BY STETOSKOP
9. 5., Music Club HooDoo, 18:30, 150,-
Minifestival na podporu rádia StreetCulture plný zvučných jmen se zvučným projevem. Kromě známých firem potloukajících se okolo Sakraphonu a Silver Rocket vystoupí i Core of the Coalman, což je pán hrající na housle a několik set metrů kabelů. Všechno to máta hezky popsané na stránce akce, kde si taky můžete povšimnout, že předpověď počasí hlásí Chance of a Thunderstorm. Aby taky ne. To by koneckonců mohlo být i hezké jméno pro další vystupující kapelu.

Party týdne:
23 & 161 HERE WE ARE!
7. 5., Freyova 27/82, 21:00, 120,-
Pokud chcete Den boje proti fašismu oslavovat, ale jste spíše taneční typy, můžete strávit noc ve víru techna. Nečekejte od nás pozvání na nějakou halovou „bílou senzaci“ – naopak tohle je party, kde dostane „bílá síla“ pořádně na prdel. Večer mají totiž na starosti legendární soundsystémy freetekno scény jako Komatsu, Fatal Noise, Cirkus Alien, Vosa a další, projekci si vzala na starosti Toy Box. Jedná se opět o benefit na GNWP.

Deska týdne:
KITTCHEN – RADIO
Kittchen se sice tváří jako kuchař, ale přitom je to normálně seriózní umělec. Kreslí, píše texty, skládá hudbu a kdo ví co ještě. A takovýhle umělec se uvolil ilustrovat něco takového jako vágus ročenku Analog. Vlastně to vůbec nechápeme, ale jsme samozřejmě poctěni. A kdo má rád váguse, zaslouží si podporu, takže poslouchejte, stahujte, kupujte a choďte na koncerty. Jo a Analogu zbývá ještě pár kousků, tak si o něj napište, než to bude vzácnost!

Video týdne:
BUURMAN & BUURMAN – A JE TO!
Jestli jste si ještě nevšimli, s Nizozemím máme mnoho společného, třeba lásku k zelenému listu (demonstrace za legalizaci je asi jediná, které se v Česku účastní tisíce lidí…) nebo obdiv ke dvěma lehce dementním loutkám (to není urážka, taky je žeru). Že Pat a Mat alias Buurman a Buurman jsou v Holandsku populární, vím dlouho, ale tenhle klip překonal i mé nejdivočejší představy o této zemi…

Foto týdne:
… jsme tentokráte objevili jsme na Fejsbůku. A vlastně ani nevíme, co k němu dodat.