Cyklostyl navádí: Vyrob blatník z flašky od pracího prášku

Venku je hnusně, že by cyklistu nevyhnal. Voda cáká odevšad a kdyby si vágus měl koupit blatníky, tak by sice do hospody dojel, jenže už by mu nezbylo na pivo. Není však nic snazšího, než si vodní štít vyrobit svépomocí. Potřebujete jen flašku od aviváže nebo pracího gelu, nůž a dva rychlopásky nebo drátky.

Láhev si můžete vybrat tak, aby vám barevně ladila k bicyklu, ale jednoznačně nejlepší blatníky vyrábí Woolite. Na úzké straně má rovnou plošku, takže dvoulitrová flaška sedne do MTB vidlice jako prdel na hrnec. Relativně úspěšně jsem si poradil i s Lenorem, ale ten šetří na materiálu a podle mě se časem rozláme. Do silničky jsem zatím žádnou aviváž narvat nezkoušel, ale tam by měl zase fungovat Woolite, tentokrát ovšem litrovka.

Jinak pokud by někdo potkal na ulici toto mé dávno oplakané kolo, nechť jeho řidiče shodí ze sedla a stroj mi vrátí. A v příští lekci se podíváme na to, jak si na koleně vyrobit blatník zadní. Na ten ovšem budeme potřebovat pětilitrovku a takový ten nesmysl na sedlovku, co se obvykle prodává společně se zámkem. Zatím si můžete aspoň provizorně vrazit druhou stranu flašky za rukojeť pod sedlo.