Hitler meets Havel

A jiné (nejen) kulturní zběsilosti na třetí zářijový týden.

Akce týdne
ZAŽÍT MĚSTO JINAK
21. 9., 10:00 – celá Praha, obzvláště pak Vinohrady
Tahle akce narostla už do takových rozměrů, že nemáme sílu pročítat veškerý program a vypisovat to nejlepší. To si můžete udělat sami. Ale s radostí vás zveme k Vágus stánku, který opět najdete ve vinohradské zóně (pro přesné info sledujte náš facebook a twitter, pokud už tak dávno neděláte).

Co vás letos čeká:

  • TRIKA dámská, pánská, dětská s koloušky, koly, řetězy, Simírem i jeleny. Takhle levný a kvalitní „autorský design“ široko daleko nenajdete!
  • NÁUŠNICE z řetězů, diáků a jiných zdánlivě nepotřebných a odložených věcí. A možná dojde i k výrobě na míru přímo na místě. Takhle levný a kvalitní „recycle art“ široko daleko nenajdete!
  • Máme PLACKY. Tak tisíc kusů. Sice nezabírají moc místa, ale přesto se nám nemusí válet doma. Pomozte nám od nich!
  • Bude OBČERSTVENÍ! A to občerstvení pro vegany, vegetariány, bezlepkáře i masožravce. Máme vás rádi všechny a pečeme ty nejlepší buchty!
  • VÁGUS BAR. S profi podniky se v šíři nabídky nemůžeme měřit. Vlastně vám namícháme jen jeden drink. Ale je snad něco lepšího než kofola s rumem?
  • A možná přichystáme i ANTIKVARIÁT. Čili věci, které NP našel u popelnice a KZ mu zakázala schovávat je doma.

TRAŤ GALERIÍ
19.–21.9., Negrelliho viadukt (mezi Křižíkovou a Sokolovskou)
Kdo byl třeba v Paříži nebo Berlíně, tak jistě narazil na nějaký viadukt, mezi jehož oblouky se nachází kupříkladu bary, kavárny, galerie… V Praze na takových místech zatím byly především sklady, parkoviště nebo neoficiální veřejný hajzlíky. To se teď na pár dní změní a vy tak můžete zajít do Karlína na výstavy, koncerty, projekce, dílny apod. Doufáme, že to je první krok k trvalému oživení.

Četba týdne
VARLÉN ANEB DENÍKY VŠEDNÍ ÚZKOSTI
Tato vskutku zásadní četba souvisí s výše avizovanou akcí. V pátek 20. totiž od 18 hodin proběhne S.d.Ch. Divadelní seminář Varlén: Világoš pod viaduktem. Kdo Varléna ještě nepoznal, okamžitě všech devět komiksových sešitů tvořených technikou koláže nastuduje! Jinak nám bude těžko rozumět. My totiž Varlénovy příběhy máme moc rádi. Jsou plné takového něžného sofistikovaného humoru. Trochu nám připomínají Slávka Dolejšího. Kdo ví, jestli ve skutečnosti nejde o jednoho autora…

Politikum týdne
CELOEVROPSKÝ TÝDEN ZA NEPODMÍNĚNÝ ZÁKLADNÍ PŘÍJEM
Možná k vám tenhle pojem už pronikl z mainstreamových médií a dost možná tak v nějaké pokroucené formě. Co to NZP vlastně je, si tedy radši přečtěte zde, protože to stojí minimálně za zamyšlení.