Předvolební bordel

Volební týden rozjedeme pěkně zostra – mrdanice, piváci, rokenrol a Indie. Kultura à la vágus stajl!

Koncert týdne
HLUK NA CIBULCE
22. 10., squat Cibulka, 19:30, vstup dobrovolný
Naši oblíbení promotéři pořádají další supr koncert na dalšim supr místě. Jak píšou v pozvánce: „Cibulka je navíc v podzimních barvách úplně nádherná, listnáče okolního lesoparku kouzlí překrásnejma barvama, tenhle vejlet bude zkrátka stát za to!“ I při popisu účinkujících jim rádi dáme slovo, protože líp bychom to nevyjádřili. Takže zahrajou SVFFER aka kurevsky rychlej, brutální sypec s hrubým dívčím vokálem, PALAHNIUK aka naživo vždy strhující a energickej emo/punk a DĚTI DEŠTĚ aka primitivní mrdanice s industriálními kořeny.

TOTAL HEELS + KONTROLL
22. 10., Klub 007 Strahov, 20:00, 200,-
Starší chlapci ze Silver Rocket pozvali zahrát starší chlapce z Total Heels a asi aby přišel i někdo mladší, pozvali mladé muže z Kontroll. SR napsali hezkou tiskovku, ve které se to hemží výrazy jako garážovej rock na plný koule, další obyčejnej bordel ze sklepa, rokenrol jak svině nebo kapela – volume nach rechts – piváci – 007. Prostě pozvánka, ke který není potřeba nic dodávat.

Video týdne
CHOVEJTE SE SLUŠNĚ, MLADÍ SE DÍVAJÍ
Když u nás učitel vkročí do třídy plné hlučných a rozjívených žáků, může utrousit cosi o tom, že to tu vypadá jako v židovské škole. Ale dovedete si představit, jak to asi vypadá ve škole indické, jejíž studenti si navíc hrají na indický parlament?

Kampaň deníku The Hindu má upozornit na bídné mravy a chování indických zákonodárců a snad i trochu pozvednout politickou kulturu v největší světové demokracii. A na tohle skvělé video z loňska minulý týden navázalo další, tentokrát odhalující tajnou průpravu samotných poslanců. Ďjó, taková videa kdyby se točila i u nás místo trapných předvolebních agitek

Film týdne
YAARANA
Piva už se chladí, nádražka je plná… V Indii ještě zůstaneme. Pamatujete si ještě na naši upoutávku na loňský vánoční vágus fest? Ten letošní se nám už taky kvapem blíží a jako vábničku vám zatím nabízíme celý film, ve kterém hraje hlavní roli Masox Vega. Tedy přesněji Amitábh Baččan ve svých nejlepších letech. Snímek o nezlomném přátelství hvězdného zpěváka a jeho manažera z roku 1981 má na bollywoodské poměry i docela únosnou délku a především fantastickou výpravu. Zejména doporučujeme si přetočit na čas 1:07:50 a vydržet až do konce písně, kterou již znáte z naší pozvánky. Masox Vega totiž se svým bílým oblekem zdaleka neřekl poslední slovo.


S anglickými titulky najdete snímek i tady, ale tam je tato nejlepší taneční scéna bohužel rozdělená na dva kusy…

Song týdne
THE B-52’s: DEVILS’S IN MY CAR
Masox nám také nedávno poslal video, ve kterém možná našel svého ztraceného otce… Ano, zpěvák kapely The B-52’s skutečně tančí trochu jako Masox, takže něco na tom asi bude!