Lebkatej kretén Hyena

Co že je společného na kultůře a módě, nám servírují všude bohatě. Mladí návrháři a kultůra tvoří lifestyle, o kterém referují občasníky salónních intelektuálů. Ani naše kultůrou a módou protknuté stránky nemohou zůstat pozadu. Proto bychom vám rádi přiblížili unikátního umělce Hyenu z Luk nad Jihlavou, který je jak básníkem, tak módním návrhářem. A taky kreténem, jak s oblibou poznamenává.

Podívejme se nejprve na Hyenovu módní tvorbu. Vybírá to nejlepší z české tradice, a to pletenou nebo tkanou akrylovou přízi (takže to asi bude bio příze) s vlastním patentovaným lebkatým vzorem. Jak Hyena uvádí „Užití symbolu “lebka” a “lebka se zkříženými hnáty” v pleteninách je ve vyčerpávajícím množství kombinací patentově ošetřeno.“ Svetry jsou oblíbené zejména mezi hard rockery a navštěvníky vesnických zábav. Osobně si dovedu představit, jak v tomto svetru dělá obrovskou parádu J. H. Krchovský, nebo i takový sympaťák, jakým je Moimir Papalescu. Lebkaté patentované svetry objednávejte na lebkozdroji.

Další a řekněme jistě důležitější kulturní Hyenovou činností je skládání veršů a básní. Hyenovy básně jsou břitké, příkré, nastavují zrcadlo společnosti, která mizí. Společnosti, s kterou tento webový magazín sympatizuje. V Hyenových básních lze najít spoustu paralel s rubrikami na tomto webu. U básní Stereotyp, Překvapení a zejména Zavírací hodina na WC si dovedu představit, kterak dokumentují rubriku veřejných WC.

Stereotyp
Na tom našem záchodku
je vždycky dost zárodků.
I když jsou mi sympatický,
pokálím je jako vždycky.

Překvapení
Z naší záchodový mísy
celej tejden čumí krysy.
Ne tak ovšem v úterý
– to tam máme ještěry.

Zavírací hodina na WC
Račte přijít až ráno,
dnes už máme nasráno!

Básně Nález a Rozhodný zemědělec jako by z hlavy vypadly zdejší redaktorce KZ:

Nález
Na okraji pláně válel se kus tkáně.
Poznal jsem i přes hmyz evidentní penis.

Rozhodný zemědělec
Byl jsem se svou ženou
ve svém pokoji,
smála se mi, že mi ocas nestojí.
Měla se s ním, kráva, spokojit.
Teď v ní stojí vidle, co byly na hnoji.

Ale nebuďme tak vulgární, že. Hyenovy básně nejsou o laciných vulgaritách, jsou o nás a o světě, kde žijeme. Více o téměř kompletní Hyenově tvorbě najdete na jeho osobních kreténských webových stránkách www.bystrahyena.cz.

Procitnutí ateistovo
Zas s lebkou těžkou čumím do kredence…
Príma !!! Sedmej den stvořil bůh utopence!

Hyena rozhodně patří do naší rubriky o módě a literatuře. Neznám názor módní policie tohoto webu, a ani ho znát nechci. Hyena je totiž ultravágus a naši poctu a ocenění si zaslouží!

P. S.: A to neznáte jeho bermudy s medvídkama…

2 Replies to “Lebkatej kretén Hyena”

  1. CORR: Musím autora trošičku opravit – Hyena samozřejmě pochází z Vržanova! Za Luka nad Jihlavou by se asi zlobil!

Comments are closed.