Velmi dobré jižní ovoce

ZZ: Koncert skupiny Citron na fotbalovém hřišti v Holubicích! To chce zařadit do kulturní rubriky!

NP: A zpívá tam ještě Láďa Křížek? ♥

ZZ: Jistě, opět. Je to velký comeback. Az pojedu do práce, vyfotim i plakát s holohlavým Láďou.

NP: Tyvole jsem si ho vygůglil a to je boží strejda!

ZZ: Cajk. Vstup 350 tuším. Lucka Bílá by Otvovic taky mohla vyběhnout na kopec… Půjdeš?

NP: Bohužel asi ne, ono to koliduje s Vopruzem 🙁

ZZ: Tady je ta fotka:

NP: ♥♥♥

ZZ: Včera večer jsem se stal znalcem tvorby této skupiny, kterou jsem měl zafixovanou pouze z džínových bund starších hochů od nás z vesnice. Já poslouchal až pak chvíli Kreyson. Teď již vím, že od roku 2015 je držitelem odkazu skupiny Citron spíše skupina Limetal, poněvadž v tomto Citronu z původního Citronu moc není. No a dnešní večer věnuji skupině Vitacit.

NP: To mi připomnělo legendární Tajemný hrad v sudetech!

ZZ: Hoho, nejvíc! Ty vole to je už fakt na zvací článek na koncert, ne?

NP: Jakože bysme jenom lehce upravili tu konverzaci? To by šlo! Nebo chceš ještě něco dodat?

ZZ: Toto video, jelikož to podtrhuje pointu komiksu. Prý velký vzor Ládi je Rob Halford z Judas Priest, ale to je asi na jiné povídání s Láďou: „Citron moc vitamínů nemá, ale je to velmi dobré jižní ovoce.“ Tesat.

NP: To je boží! Máš tam ještě něco?

ZZ: No já bych to uzavřel snad jen pozváním, ať lidi přijdou na ten koncert na fotbalovém hřišti v Holubicích a ať vyhledají také koncert Limetalu – přímého pokračovatele odkazu hardrockového období skupiny Citron.
A rozloučili bychom se odkazem na původního zpěváka Citronu Stanislava Hranického. Láďa to bude zpívat v Holubicích asi taky, ale tohle je nedostižná verze.
Nene, ještě něco:
Vzpomněl jsem si, že na Koncetrě pro všechny slušný lidi v roce 1989 vystopil v hlavním čase Vitacit, určitě je dobré si připomenout hlavního headlinera polistopadového koncertu s Láďou v čele. Prostě i metalisti se radovali ze svobody a hlavně jako první se vyjádřili k arménskému zemětřesení právě metalisti v čele s TÖRR.