Míň uhlí, víc crustu!

Lednové kocoviny bývají náročné a ponovoroční rozjezdy pomalé (i pro abstinenty), ale dny se pomalu a jistě prodlužují, takže tu opět máme vágusův kulturní servis.

Nezapomeň Telefon, 10. února, Café na půl cesty
S kapelou Telefon se slovo legendární spojuje snad povinně. Její domovskou scénou je rožnovský klub Vrah (samozřejmě taktéž legendární) a mezi takzvané pilíře scény patří už skoro 20 let. Pod slovem Telefon si představte chytlavý punk rock a inteligentní, neprvoplánové texty. Možná jste zaslechli aspoň předělávku Moniky od Komunistů, tak se přijďte podívat i na originál. Telefon doprovodí povedená skupinka Nezapomeň ze statku Hella (divoké Berounsko), o kterémžto koluje rovněž mnoho legend. Takže jasný spojení a navíc v těchhle mrazech vás už nic jinýho než crust nezahřeje. Bude to prostě legendární večírek!


Hezké odpoledne v knihovně

Protestfest, 11. února, Stará Mydlárna, Mělník
Pozor, tahle akce není pořádána jen tak pro zábavu! V půvabném mělnickém kraji se totiž uvažuje o těžbě černého uhlí. Z vlastní zkušenosti vím, že z těchto míst pochází mnoho krásných lidí, takže se mi tato představa moc nepozdává. Máte-li to také tak, přijďte v sobotu do mělnické Staré Mydlárny. Budete mít možnost podepsat petici proti povolení průzkumu a za pajsku si poslechnout N.V.Ú, Pedro Zakatchku a Bumfrang3. No neber to, když můžeš podpořit dobrou věc!


Více na stránkách Sakraphonu.