Kittchen: Děti bych nutil dojídat!

Kittchen umí smažit volská oka ve tvaru lebky. Kromě toho zpívá a hraje svoje písničky a jeho album MENU je volně ke stažení na webu. Kittchen si navíc vybral KZ jako vkusný doplněk na své fotografie. Jistě, KZ se již jednou stala dívkou kalendáře, a tak její kariéra světoznámé modelky, která zajistí světový mír, dále strmě stoupá. Od té doby ji však trápí, že se jí všichni ptají, kdo Kittchen je. Ona to ale neví, ani nemůže, protože Kittchena přece vždycky vidí jenom v masce, ať už plátěné či pletené, bílé nebo černé.
KZ se líbí, když kluci umí vařit a dělají muziku. A Kittchen prý navíc dovede i vyfukovat kouř očima. Proto s ním udělala rozhovor.


Jseš trochu strašidelnej. To jseš schválně strašidelnej?
Je to spíš takovej vedlejší produkt nošení masky. Od chlapa v masce nikdo nečeká nic pěknýho. Nemyslím, že bych to mohl skutečně změnit, ale věřím, že je důležitý to zkoušet. Našim dětem už třeba lidi v maskách strašidelný nepřijdou.

V kukle je horko. Musíš o sebe nějak zvlášť pečovat? Aniperspiranty? Nebo něco speciálního na pleť pod ty kukly?
Ještě jsem nic nezkoušel, protože to nebylo třeba. Problém mám spíš s mlžením brýlí. Zatím moc nevím, jak na to. Možná nějaký sprej. Jsou na to nějaké spreje?

A proč si prostě nenasadíš čočky? Byl by od mlžení pokoj.
Asi se jich trochu bojím. Představa, že si čtrnáct dní zvykám na něco, co si každé ráno strkám do oka a každý večer si to vyndavám, mne zneklidňuje. Tudíž se nemůžu rozhoupat k rozhodujícímu kroku. I když máš pravdu, že by to asi pomohlo.

Říkáš menu, nebo menü?
Meny.

Kittchen, to zní jako anglicko-německy koťátka. Vařil bys raději koťátka nebo štěňátka?
Taky to německy znamená basa. Radši bych koťátka a štěňátka zavřel do basy. Mam rád zvířata, kdybych nemusel, nevařím nic. Ale hlad je hlad.

A co z toho bys raději jedl?
Koťátka.

Jsi radši bílý kuchař, nebo černý kuchař?
Radši černý kuchař. Tolik se to nezadělá. A černý kostým v ničem nepřipomíná Kukluxklan, který bych připomínat nechtěl ani trochu. Jakýkoli náckovský konotace jsou zlo.

Dovede kuchař automaticky taky kuchat?
Asi jak který. Já když nemusím, nekuchám.

Kdybys byl kuchař ve škole, nutil bys děti dojídat?
Nutil, stmelí to jejich charakter a kolektiv. Nic neutuží přátelství tolik jako společný nepřítel a nucená hužva.

V Česku máme show Babici i Pohlreicha. Jak by vypadala tvoje kuchařská show?
Asi by byla tmavší a chaotičtější. Možná bych mluvil o Kafkovi. Kvůli intelektuálům. A asi bych si tam zval hosty. Nebo jejich dvojníky.

Koho bys třeba do svojí kuchařské show pozval?
Pohlreicha, aby mi předvedl, jak nejlépe připravit Babicu. To by mohlo být zajímavé, poučné. A ještě bych u toho mohl předčítat toho Kafku. Vzhledem k tomu, že se takový pan Babica může dělat celkem dlouho, možná bych třeba zvládl učíst dejme tomu Proces.

U koho bys měl radši dvojníka, než skutečně tu osobu?
Třeba Michaela Jacksona bych měl raději jako dvojníka. Myslím si, že vzít teď do studia originál, to už by přeci jen trochu smrdělo.

Na Vágus.cz děláme recenze na nádražky. Jaká tvoje písnička by se nejvíc hodila do nádražky?
Písnička o vlacích, kterou mám v hlavě. Záleží na tom, jestli se mi povede ji dostat ven.

Je v Doksech vůbec nádražka? My tam známe jenom disko Sparta. Máš odtud nějaké zážitky?
V Doksech nádražka je. Občas, když se vracím z nějakého výletu, dám si tam jedno, dvě piva. Abych se srovnal, naladil na místní klima. Je to taková moje dekompresní komora. Jíst ale chodím zásadně k Doušům. Pan Douša, který osobně vaří všechna hlavní jídla, je pro mě i po těch letech u plotny pořád nedostižný vzor. A paní Doušová jako vrchní je skutečné sluníčko.

Myslíš že někdy vystoupíš z anonymity? Masky sundali i KISSáci. I když třeba takový MF DOOM se pořád drží…
Já ti nevím. Jak jednou sundáš masku, už ji máš prostě sundanou. Zatím mi anonymita vyhovuje. Člověk má volné ruce v normálním životě. Ne že bych měl problémy s popularitou. Spíš mi dělá starosti, že by se spousta lidí v těch skladbách mohla poznat a to by byl teprve průšvih.

A teď z aktuálního dění. Nepatříš náhodou k Anonymous?
Nepatřím.

Kittchen příští týden vyráží na turné, kde bude vařit naživo. Přijďte si pro nášup!


Těšili jsme se, že si v Kittchenově klipu zasouloží i Matoušův igráček – horník, ale ten na svoji velkou chvíli ještě čeká.