Bubenice, kytaristka a další zábavové kapely přivolávají jaro

Zatím teda to jaro nic moc, co? Na žádný vágusení venku to moc není. Ale nebuďte zoufalí, máme pro vás pár tipů, kam se jít ohřát.

STLS a Zlato a nafta na půlce
V neděli se rozjedou na půlce pořádný orgie, bubenický orgie. A taky parádní večírek. Dorazí totiž portlandská kapela STLS, kterou tvoří „pouze“ dvě bubenice. Žádný další spoluhráči, žádný další nástroj, žádný zpěv. Ovšem jejich bicí připomínají víc než klasický bubenický soupravy spíš jeden velký neidentifikovatelný objekt. Ten Lisa (Kickball, Explode into Colours, autorka The DIY Guide to Drums) a STS (Haggard, The Lookers, Cadallaca) obsluhujou společně ve stoje, což má za následek příval strhující energie, kdy se jeden rytmus valí přes druhej a celý to chvílema připomíná víc divokej rituál než běžnej koncert. Přijďte se podívat na někoho, kdo se nebál jit vlastní cestou, podobnej zážitek se vám jen tak nenaskytne. Pro bubeníky a bubenice povinnost!
Před STLS zahrají dva známí elegáni, kteří vědí, co je v životě důležité – Zlato a nafta. Elektronika, post-punk, na kytaře Vořech, na base Placka a ozvěny dávný legendy. Proč se ale obracet do minulosti, když můžeš mít zářnou budoucnost. Nedorazíš? Jednou budeš prosit, abys mohl(a) vrátit čas!

STLS (US, Kill Rock Stars) a Zlato a Nafta (CZ, ex-emems), 15. dubna, Café na půl cesty, 20:00
Vstupné dobrovolné (ale myslete na kapely)

Abyste neměli do neděle dlouhou chvíli, zajděte ve čtvrtek 12. dubna do Salé na Des Ark. Tentokrát zas „jen“ dívčí hlas s kytarou, křehký a zároveň surový… čirá krása. Začátek 20:30.

V pátek 13. vás čeká štěstí v podobě koncertu v Rubínu dokonce se třemi kapelami. K tanci a poslechu zahrají Zkouška sirén (divošskej rokenrol ze stáje Silver Rocket), Ravelin 7 (temno ze severu) a Flies are Spies from Hell (post-rock až z Británie). Vstup 100,-.