4x punk, more!

Auxes zase hrajou v Praze. Tohle konstatování by možná na pozvánku stačilo. Ale (nejen) my máme Auxes tak rádi, že bychom na ně mohli chodit každý týden a dokonce za nimi jezdit kdo ví kam… Dave Laney a jeho chlapci přijedou s novou deskou More! More! More! Já mám sice asi pořád největší slabost pro jejich debut Sunshine (s Mercy od Planes Mistaken for Stars nejlepší soundtrack pro chvíle, kdy se definitivně zhroutil vztah vašeho života), ale nejnovější počin hodnotím rovněž na jedničku s hvězdičkou. Skvěle našláplá punk-rocková záležitost, 13 krátkejch syrovejch songů, který ubíhaj dopředu s takovou energií, že si ani nestihnete všimnout, že vás smetly. Naživo to bude velká jízda!

Pozornost ale prosím věnujte i ostatním bodům programu. noAR+IS+ je jasnej blázen. Dřív hrál sám na kytaru a nějaký krabičky, na který vyluzoval dost podivný zvuky. A teď prý dal dokonce dohromady kapelu… no chraň nás ruka páně. Jinak je to ale kluk šikovnej, nebojí se organizovat koncerty v kostele, bydlí ve městě, kde přes náměstí jezdí vlak a hlavně – kamarádí se Slávkem Dolejším.

Nenechte si ujít ani Demokrathia z Alžírska. Protože kdy máte možnost seznámit se s hudbou z týhle části světa? Určitě není od věci zkonfrontovat se s někým, pro koho hrát punk znamená ještě pořád víc než módu; s někým, kdo vyjádřením svých názorů skrze hudbu pořád riskuje a možná i díky tomu má doopravdy co říct. Určitě si přečtěte tenhle rozhovor!

Večer příhodně začne promítáním dokumentu Punk in Africa, což je moc záslužný a povedený počin o místech, která si s punkem většinou nespojujeme (k naší smůle). Tak přijďte včas!

19. dubna, klub Final, 17:30, 180,-
Auxes
Demokhratia
noAR+IS+
Punk in Africa