Medaile, rakety a Club Maté

Letošní londýnská olympiáda je akce tak absurdní, že severokorejská spartakiáda Arirang vedle ní působí málem jako nevinná rozcvička na skautském táboře. Z celého kolotoče protiteroristických a komerčních kravin vybírám jen několik specialit.

Na střechách obytných domů byly rozmístěny rakety země-vzduch, ostraha byla svěřena notorickým padouchům z bezpečnostní agentury G4S, potenciální organizátoři protestů dostali zákaz se k olympiádě vůbec přibližovat, na ochranu značkového copyrightu byla zřízena zvláštní dohlížecí jednotka a celé dálnice byly uzavřeny pro VIP limuzíny.

Hrdý Albion vyrazil přes 550 milionů liber jen za bezpečnostní opatření, zatímco angličtí učitelé se s žáky dělí o snídaně, místní vězeňská populace je největší v Západní Evropě, rostoucí školné likviduje místní vzdělávací systém a žádnému gentlemanovi ve Sněmovně lordů dodnes nedošlo, proč před rokem vyrazila polovina Londýna zapalovat autobusy a rabovat obchody s teniskama. Ale hlavně, že naše delegace má cool gumáky a přiveze spoustu medailí z beachvolejbalu a střelby na asfaltové holuby.

Proto radši vypněte ČT4, nekupujte noviny, vyměňte tretry za conversky, ulízněte patku a podívejte se na záznam z jediné autentické a morální sportovní události dnešní doby, Hipsterské olypiády v Berlíně. Já budu zatím trénovat pití Club Maté na ex. Coubertin žije!

A ještě z loňského roku: