Jarní zběsilosti

Akce týdne
VELKÁ JARNÍ CYKLOJÍZDA
Cyklojízdy se sice konají každý měsíc a ortodoxní cyklisty asi nijak zvlášť nezajímají, ale tahle končí na nádraží, a to navíc žižkovském, jehož zničení ve jménu obchodních center snad už nehrozí. Tak si běžte areál prohlédnout, tamní industriální scenérie stojí za to. Cyklojízda je zakončena koncertem, ale vy nezapomeňte navštívit hlavně legendární bar Briketa suplující zde nádražku!

Četba týdne
ANARCHISTICKÝ FESTIVAL KNIHY
Zatím jsme vás tipy na četbu moc neoblažovali, tak tady máte rovnou celý festival se spoustou vystavujících, workshopů, přednášek a i party rozhodně nějaká bude. Stojí za navštívení, i když se nepovažujete za anarchist(k)u.

Koncert týdne
THE COSMIC DEAD, TEETH OF THE SEA
16. 4., Klub 007 Strahov, 180,-
TJ Praha k nám nikdy nevozí nic, co by se nedalo doporučit, ale hlavně… ty plakáty, TY PLAKÁTY! Jo a jinak obě kapely charakterizuje spacerock, krautrock, experimentální psychedelie… divnost na druhou! Jak píšou TJ: „Pokud by prstence Saturnu zpívaly, znělo by to přesně jako THE COSMIC DEAD.“ Pokud znáte Saturn, dokážete si to vcelku živě představit.


jasný kumštýř týdne

Podnik týdne
Už nás všichni bloggeři a trendsetteři předběhli, ale stejně jsem tu MOMENT chtěla zmínit. Jasně že hlavně proto, že tam vaří a obsluhují kamarádi a známí. Originální výzdobu mají na kontě kamarádi a známí, na kafe a na jídlo chodí kamarádi a známí… A vězte, že jídlo je tam tak dobrý, že zachutná jistě i zatvrzelým pojídačům utopenců z nádražek.

Song týdne
EMIKA – WICKED GAME cover
Vůbec se nestydím, že tenhle song od Chrise Isaaka je moji dlouholetou guilty pleasure. Předělávek už taky bylo nepočítaně, ale tahle je vážně povedená (i když na jednoduchou naléhavost originálu nemá). Emika mimochodem přijede v červnu do Prahy a myslím, že tu pozvánku na její koncert určitě najdete.

Klip týdne
… je protentokrát samozřejmě video k původním Wicked Game – na trash styl přelomu 80. a 90. let ostatně nic nemá, že. Vždycky jsem tenhle klip považovala za pořádnej kýč, takže mě docela překvapilo, že zaujímá místo v různých žebříčcích nejlepších klipů. Asi to bude tím, že ta písnička je prostě dobrá…

Film týdne
ZBĚSILOST V SRDCI
Těžko nezmínit tenhle biják, když píšete o Wicked Game. Hit se z toho songu stal právě až poté, co se objevil ve Wild at Heart. Film sice nepatří mezi nejznámější Lynchovy majstrštyky, ale pořád je dostatečně dobrý, šílený a úchylný, abyste si ho oblíbili. A navíc na něj hojně odkazuje náš drahý Slavoj ve svém filmovém opusu The Pervert’s Guide to Cinema a to mluví za vše!