Kup placku, klacku!

Akce týdne
WOOF!STOCK
15. 9., Tiskárna na vzduchu (Stromovka), 12:00
Proč jít:

  • WOOF!Stock je benefiční akce. Výdělek poputuje Pestré Společnosti o.p.s, která se zabývá výcvikem asistenčních psů pro handicapované. A my si teda myslíme, že podpořit takovou věc má sakra smysl.
  • WOOF!Stock je taky velký koncert, kde zahrajou třeba Bonus, Kittchen, Please The Trees, Vobezdud, Kieslowski a další. Z toho si snad vybere každý, ne?
  • Na WOOF!Stocku najdete i bohatý doprovodný program, jehož vrcholem bude samozřejmě STÁNEK VÁGUS.CZ. Tak jako na každou akci si i do Stromovky chystáme nějaké speciality – například sérii benefičních placek nebo speciální občerstvení. Kromě nás se ale můžete těšit i na naše oblíbené prodejce kosmetiky a doplňků Snílky a Respekt Kosmetiku. Jste-li již rodiči, o parchantíky se vám s láskou postarají Divoké matky.


Výtěžek z prodeje odznáčků s nebohým mopslíkem poputuje na konto Pestré společnosti.

ZACHRAŇ JÍDLO
10. 9., Václavské náměstí, 12:00
Oběd uvařený z jídla, které by se z nejrůznějších důvodu (blížící se doba spotřeby, „neestetický vzhled“) muselo jinak vyhodit (nutno dodat že něco podobného už dávno dělají bez mediálního humbuku třeba Food not Bombs). Nás takové plýtvání slušně řečeno pěkně štve, takže doporučujeme všem, kteří ohrnují nos nad lehce povadlou mrkvičkou apod. Jen se jděte hezky podívat, jaké dobroty se dají vyrobit z „odpadků“.

Film týdne
OBSAĎ A ŽIJ
12. 9., K4 (FF UK, Celetná), 19:00
Film z produkce A2larmu o akci stejného jména, kdy se v Praze obsadilo několik neobývaných domů, bude mít premiéru ve čtvrtek tamtéž. Do K4 pak zajděte na debatu se squattery, spekulanty a zastupiteli. Proč? To je snad jasný, ne?!

Vzpomínky na budoucnost – Obsaď a žij from A2_LARM on Vimeo.

Četba týdne
KŘIŽÍK. ELERKTICKÍ RIŤÍŘ
Na závěr něco na odlehčenou. Již nadpis napovídá, odkud vítr vane. Tohle nejsou ale jen tak nějaké opráski, nýbrž celý komiks. A ty my máme obzvlášť rádi. Nechybí tu nic – kladný hrdina bojující proti zrůdám, temná gotická atmosféra, ani překvapivé vyústění. A pozor, v komiksu je dějepisná chyba! Kdo ji najde, dostane malou odměnu. Třeba placku…

Film týdne
RADIOACTIVE DREAMS
Masox Vega si nám stěžoval, že nezveřejňujeme jeho skvělé tipy. No má to mít. A vy taky! Jak vypadá temná atmosféra podle Masoxova gusta? Postapokalyptické peklo, noirové detektivky a osmdesátkové disko… to všechno se dá nacpat do jednoho filmu. Jo a taky v tom hraje Michael Dudikoff.


Takový trailer v portugalštině dodá béčkovému filmu další, nečekaný rozměr…