Půvabný nápad, nápadný půvab

Akce týdne
ROMA PRIDE 2013
6. 10., Praha
Pochod romské hrdosti začne letos ve 13 hodin u kostela Sv. Mikuláše. V rámci Roma Pride proběhne ale i řada jiných zajímavých aktivit – například hip hopový workshop „Řeknu, co chci!“ s De La Negra v K4 nebo workshop o romském aktivismu během protiromských pochodů (u Salvátora).

Koncert týdne
OR a NOAR+IS+ V NERATOVICKÉ NÁDRAŽCE
6. 10., Neratovická nádražka, 19:00
První akce záslužného počinu oživování nádražních prostor. V říjnu vás i nás čekají tři koncerty a jako první se představí Or (co mají novou desku) a tak trochu domácí Noar+is+. Podrobnosti o tomto i dalších večerech vám sepsal přímo pan organizátor.

BLACK PUS + LES HOMOSEXUELS
2. 10., Klub 007 Strahov, 19:30
V oficiální tiskové zprávě k této výjimečné kulturní události se píše, že Black Pus je kapela, kterou tvoří několik bubnů a činelů, pěkná řádka efektů, basový oscilátor, hradba reproduktorů a jeden člověk s mikrofonem zabudovaným do trochu úchylně vypadající látkové masky. Spolu s informací že tím člověkem je bubeník Lightning Bolt a taky kreslíř komiksů, nám tenhle popis asi stačí. Divný věci my prostě rádi. A vy?

Četba týdne
NÁPADNÝ PŮVAB ARISTOKRACIE
Matouš má spoustu bizarních zálib, třeba šounění zapadlých koutů internetu. Často se mu za to smějeme, ale pak nám jenom sklapne čelist, když se vytasí s článkem, který by nás jinak minul, a přitom rozhodně stojí za přečtení! Před blížícími se volbami a se zvyšující se hysterií není na škodu zapřemýšlet nad pojmem neoaristokratismus a vůbec nad snobstvím a „slušností“ (nejen) české inteligence.