S vágusem jako doma

Máme pro vás lepší program než internetový přestřelky…

Akce týdne
SPOLEČNĚ PROTI FAŠISMU!
17. 11., 14:00, Jungmannovo náměstí
„Studenti středních škol si při zkušebních volbách oblíbili Dělnickou stranu sociální spravedlnosti. Média každý týden poskytují nové záběry, v nichž se slušní lidé, fotbaloví chuligáni a neonacisté společně pokouší uspořádat pogrom. V hospodách se šíří touha po vyhlazování. A od veřejných osobností slýcháme, že se nic podobného nemůže opakovat, když je Hitler mrtvý. Mezitím neonacisté v Řecku útočí na ty, kteří nemají bílou barvu kůže, a v Maďarsku se pod dohledem policie chystají donutit nezaměstnané žít ve speciálních pracovních táborech.“ Takhle zvou na demonstraci pořadatelé a my říkáme ano! A vy přijďte.

JAKO DOMA V SALÉ
13. 11., Salé, 19:00
Jako doma je skvělá neziskovka, která se zabývá ženským bezdomovectvím a především ženám bez domova aktivně pomáhá. Sympatický na tom je, že ženy bez domova tu nejsou klientky ale rovnocenný spolupracovnice. Chcete se dovědět víc? Chcete si s ženami bez domova popovídat? Tak přijďte tuhle do středu do Salé! P. S.: veganské pochutiny z dílny kuchařek bez domova jsou samozřejmostí…

Kauf týdne
JAKO DOMA NA VOTOČVOHOZ
Na besedě v Salé se možná dozvíte, že kuchařky z Jako doma by jednou měly rády i skutečnou kamennou kuchyni. A ta není zadarmo… Přispět na JD aktivity teď můžete i koupí nějakýho pěknýho kousku na Votočvohoz. Aspoň v tomhle případě nebudete muset mít špatný svědomí, že utrácíte.

Koncert(y) týdne
BUG’N’DUB + KŠANDY INDUSTRY
17. 11., Dejvická klubovna, 19:30, 50,- (doporučené)
Iniciativa Ne rasismu! zve na afteparty demonstrace Společně proti fašismu. V Dejvické Klubovně zahrají Bug´n´Dub, králové reggae dubu v čele s generálem Kryšpínem, reggae emsím s letitou zkušeností z (nejen) pražských klubů a hájí. Před nimi uvidíte Kšandy Industry, mladou osmičlenou skupinu hrdě se hlásící k tradici rude boys a dřevního ska.

ASUNA + GURUN GURUN
17. 11., Pilot, 20:00
Představte si člověka, kterej si na stůl, případně na koberec před sebe naskádá všechny možný dětský hudební nástroje, hračky, malý klávesky, celý to je hodně plastový a vydává to zvuky, s kterejma dotyčnej pracuje tak, že to vyrazí dech. Šílenost? Umění? Hudba? Performance? Pošuk? Japonec? Nepochybně, ale z kategorie „musíte to vidět a slyšet“.