Agregát – Polsko – divnost – jaro

První březnový týden sice jednoznačně patří Otrlému divákovi, ale nejen pokleslostí živ je člověk. Máme tu pro vás i pár tipů z jiných uměleckých odvětví. Našemu oblíbenému festivalu ovšem věnujeme speciální pozvánku, takže zůstaňte s námi!

Akce týdne
BENEFIT NA AGREGÁT VOL. II
8. 3., Bílá Vrána, 16:00, vstup klouzavý
„Agregát je potřeba! Jak pro pořádání punkovejch koncertů, tak pro noční skateboarding v rampách nebo ulicích. Spojme síly a složme se na to! Celá myšlenka DIY je taky o sdílení – názorů i prostředků.“ Benefit se odehraje v Šáreckém údolí (podrobnosti v odkaze) a zahrajou Or, Aorta, Kurac, Planety, Paregorik, Zkouška sirén a Láska a přátelství. O tom to celý je, tak doražte. Když nás přijde hodně, žádnej třetí benefit už nebude, protože peněz na nový agregát bude dost. A pak nás čeká skvělý jaro a léto v ulicích našeho milovanýho města, ne?!

Koncert(y) týdne
NAPSZYKŁAT + KYKLOS GALAKTIKOS
6. 3., Meetfactory, 20:30, 190,-/290,-
Naše polská láska se vrací do Prahy. Hip hop, elektronika, industriál, ambient – všechno v těch nejtemnějších klaustrofobických odstínech, ze kterých mají husí kůži i vnitřnosti. Temnou atmosférou vám můžou připomenout třeba Peťo Tázoka – však Bene s NP také spolupracoval. A Kyklos Galaktikos? Nikdo jiný neumí lepší předělávku Dunaje. Tak nechte, nechte si potýrat srdce, mozky i slechy…

GRAILS + LILACS & CHAMPAGNE
6. 3., Pilot, 20:00, 300,-
Těžko popsatelná hudba Grails fascinuje už víc než desetiletí. Asi je těžké mít k ním neutrální vztah, buď jejich experimenty milujete, nebo vás otravují. Pokud vám jde v hudbě aspoň o trochu víc než o prvoplánové zážitky, neměli byste si nechat tenhle zážitek ujít.

A nic víc? Víte co – začíná jaro, jděte radši ven!