Operace Srdce a koule

Kulturní atentát na vaše uši, oči, srdeční komory, rozmnožovací ústrojí… a tak dál.

Koncert(y) týdne

ONONON + FREDDY FUDD PUCKER + HURE
28. 3., Café na půl cesty, 19:30, vstup dobrovolný
Na půlce je to super vždycky, ale na jaře/v létě ještě o kousek lepší. Posadíte se s drinkem v ruce na jižanskou terasu, pozorujete ptáky, hvězdy, venčící se čoklíky, paneláky i mrakodrapy. A zevnitř se linou příjemné melodie. Tak nějak to bude vypadat i tento pátek až na to, že melodie je v tomhle případě trochu silné slovo. Zahrajou totiž tzv. avant-punkový On On On se songama zásadně pod minutu, one-man projekt Freddy Fudd Pucker, který i sám zvládne udělat pořádnej bordel a nakonec duo Hure s brutálním noisovým útokem. Pěkný písničky jsou nuda, pojďte se radši ponořit do hlukovýho bahna.

ARGONAUT + NULY + A. ROTTIN & K. OSWALDOVÁ
29. 3., Bajkazyl Náplavka, 18:00 (!), vstup dobrovolný
„Nahrávka obsahuje 10 písní plných srdce a koulí.“ A to se nám líbí. K životu ostatně ani nic jiného nepotřebujeme. „Podle slov kapely jim byly hlavní inspirací Kyuss, QOTSA, Sandrider, Red Fang, Nirvana, Kabát a Doga.“ To je cajk – kdo říká, že nikdy neposlouchal tyhle kapely, poslouchá je dodnes. A navíc jim to na živo jede úplně neskutečně. Na krásné náplavce zahrajou ještě Nuly a Andrea s paní Oswaldovou, kterým to hraje pořád líp a líp. Za akcí stojí mimo jiné label Naab, který rozhodně doporučuju sledovat.

Deska týdne
OTK – ATENTÁT NA WERICHA
Oslava nové desky – 30. 3., Klub 007 Strahov, 19:30, 100,-
OTK. Naše mládí, starý lásky… Je nám vlastně asi jedno, jak bude nová deska znít (i když odkaz na dávné Větráky zní opravdu lákavě) – má totiž skvělý jméno: Atentát na Wericha. Operace Silver R. A to stačí. Protože mladý léta, dávný lásky…

Promítačka týdne
RAFANI V BÉLOVI
A kdyby vás koncerty vůbec, ale fakt vůbec nezajímali, zajděte do Bély na pár videí od Rafanů. Prý bude i překvapení… !