Sportem, hudbou i vzděláním ku zdraví!

Jedním z důvodů, proč ve volném čase a zdarma (není to náhodou ta prekarizovaná práce???) píšeme tenhle blog, je, že tak máme možnost aspoň trochu podpořit akce, které považujeme za důležité a jež jsou nám blízké. Třeba jako tyto, které se konají v nejbližších dnech.

BENEFIT PRO INICIATIVU NE RASISMU
14. 6., Dejvická klubovna, 18:00, 80,-
Tak tohle je bez debat. Málokdo dělá v rámci antifašistického a antiautoritářského hnutí tolik jako INR. A to dlouhodobě, systematicky a především v praxi, nejen na debatách (i když diskuze také pořádají pěkné) – klobouk dolů! Peníze jsou potřeba i na takovouto činnost, tak INR neváhejte podpořit. V sobotu si na benefičním koncertě budete moci poslechnout kapely Oi Oi Oi Piratoi, Bezbolestná, Fakné a Neřvi mi do ucha.

TRAGEDY V BÍLÝ VRÁNĚ
15. 6., Bílá vrána, 19:30
Koncert výjimečný kapely na výjimečným místě. Hospoda-klub na kraji města, letní podvečer a hc/punk. Vymyslíte něco lepšího? Tragedy jsou navíc ve svým ranku fakt ledžendéry, tákže…
Jo a bacha, aby vás plakátek nezmátl: Bílá vrána není v Suchdole, nýbrž na hranicích Dejvic a Lysolají, a především nikoli na zastávce Bořislavka, nýbrž Břetislavka.

VÁGUS KROS
13. 6., Praha-Sedlec / bubenečská nádražka, 30,-
Běhat je teď hrozně v módě. A ještě víc v módě je neběhat a jenom o tom vyprávět na sociálních sítích. Abychom oddělili zrno od plev, pořádáme každý rok běžecký závod na místě, kam byste se sami od sebe vydali běhat jen těžko. Hlavní pořadatel NP tentokrát spojil svou vášeň pro průzkum terénu s vášní pro nádražní osvěžovny, takže za dějiště závodu vybral Sedlec s obávanými 219 lesními schody. Na startu i v cíli se můžete těšit na pivo a afterparty bude v bubenečské nádražce, která možná kroutí svou poslední zahrádkářskou sezónu. Takže pokud to myslíte jen trochu vážně, tak určitě přijdete, že?
Propozice tady, akce na facebooku tady, twitter zde.

A kdybyste měli zájem o něco intelektuálnějšího, přinášíme i dva tipy na zajímavé konference:

VÍTE, KDO VÁM DOMA UKLÍZÍ?
13. 6, CERGE-EI, 10:00
Aneb konference o migraci a placené práci v domácnosti…

ROMSKÉ OBROZENÍ V EVROPĚ
12.–15. 6.
Semináře, návštěva Let i koncert De La Negra…