Únor bílý, vágus šílí

Aneb jak si zkrátit čekání na jaro.

Akce týdne
ALAVERDI křtí novou desku!
19. 2., Cross club, 20:00, zdarma
Alaverdi máme rádi, protože vyznávají heslo Make the poor rich, vydali desku Recycle or Die a mají ten nejlepší litevský přízvuk, kterým zpívají třeba o městské cyklistice a právech zvířátek a lidiček. Prostě o takových těch typických punkových a hc tématech. Nebojí se je ale podávat s humorem, a to se cení. Navíc občas při koncertech vaří! Stane se tak i v úterý, kdy součástí koncertu bude cooking workshop litevských veganských specialit a sítotisková dílna s toy_box.

Koncert týdne
BIRDS IN ROW, JUNGBLUTH, THIS RUIN
20. 2., klub 007, 19:30, 180,-
V úterý se pobavíte a ve středu se zase vrátíte na zem, nebo spíš pod zem. Přijdou totiž na přetřes ty temnější stránky lidský duše. Dobrej hard core má takovou sílu právě proto, že vás sice provleče temnotou ale zato s takovou intenzitou a energií, která vás dovede k totální euforii, osvobození a naději. Birds in Row jsou jedna z těch kapel, který tohle dokážou.

Výstava týdne
Krzysztof Wodiczko: OUT/INSIDE(RS)
22. 2. – 6. 5. 2013
Matouš to popsal nějak takhle: Prostě nějaký Polák, co dělá videoart, promítá na obličeje cikánských dětí ze severočeskejch ghett sochy českejch národních velikánů. Kácení národních model? Jo! Zabejvat se těma, na který všichni kašlou? Jo! To schvalujem.

Film týdne
FUNERAL PARADE OF ROSES
Abychom zůstali ještě u těch vyděděnců… Rubriku perel světové kinematografie začínáme v Japonsku, takže je jasné, že tohle snesou jen silné povahy. Tento film mimo jiné inspiroval Kubricka k natočení Mechanického pomeranče, což snad mluví za vše.

KAUF týdne
Někteří z nás nedají dopustit na pořádný kožený boty, já zase dávám přednost těm bez živočišnýho přispění. Všichni ale chceme, aby naše boty byly pěkný a něco vydržely. Tohle je tip (nejen) pro veganskou sekci. Boty z kolekce Animals love me jsou krásný, originální (od každého typu jen jeden pár), ručně šitý a komplet vegan. A navíc nejsou extra drahý… Teď už nezbývá nic jinýho než přesvědčit firmu, která autorce vyráběla podešve, ať souhlasí s „masovější“ výrobou a nezůstane jen u týhle kolekce. Jdeme do toho?